Haaglanden start pilot mobiliteitsbeleid

donderdag 22 april 2010
timer 2 min
Stadgewest Haaglanden start pilot mobiliteitmanagement Minder woon-werkverkeer door het aantrekkelijk maken van wonen én werken in dezelfde regio. Met dit doel is het startsein gegeven door Stadsgewest Haaglanden aan de pilot Wonen & Werken in Haaglanden.
Haaglanden start pilot mobiliteitsbeleid

Internetplatform


Door middel van een breedschalig internetplatform worden werknemers en werkgevers voorzien in informatie en oplossingen die rond dit thema actueel zijn. Op grond van persoonlijke voorkeuren kan op het internetplatform een perfecte match worden uitgevoerd over wonen, werken en reizen. Het palet aan keuzemogelijkheden bevat verder oplossingen voor flexwerken, thuiswerken, vervoersmogelijkheden en subsidievormen. In augustus wordt het internetplatform formeel geïntroduceerd.

Aantrekkelijk woon-werkgebeid


Ook relevante informatie over bedrijven, organisaties en samenwerkingsverbanden die kennis en ervaringen hebben met mobiliteitsbeleid en mobiliteitsmanagement in de regio Haaglanden zijn voorhanden. De beschikbare oplossingen zijn gericht op kostenbesparing, duurzaamheid en positionering van regio Haaglanden als aantrekkelijk woon- en werkgebied.

Mobiliteitsmanagementproject


Na de introductie in augustus volgen informatie – en presentatiebijeenkomsten, kleine evenementen, gerichte publiekscampagnes en ter afsluiting een evenement in november 2010. Overige stakeholders in de pilot zijn VNO-NCW West, de Taskforce Mobiliteitsmanagement en het ministerie van Verkeer & Waterstaat. Het projectmanagement van Wonen & Werken in Haaglanden ligt in handen van Arjan Dekker (Adapt BV in Voorschoten).

 

Terug naar overzicht nieuws >>>