Haarlem tweede gemeente met SCANaCAR

vrijdag 26 maart 2010
timer 1 min
Een SCANaCAR Scanauto is een voertuig waarmee kentekens van voertuigen automatisch herkend en gecontroleerd worden. Haarlem is de tweede gemeente in Nederland na Amsterdam die met deze technologie automatisch de parkeerrechten van voertuigen controleert.
Haarlem tweede gemeente met SCANaCAR

 

Haarlem heeft de scanauto officieel in gebruik genomen bij de handhaving van het parkeerbeleid.


1500 kentekens per uur


De scanauto van Abstract Computing International BV controleert effectiever en efficiënter dan voorheen mogelijk was en kan dus een groter gebied in minder tijd controleren. De scanauto scant meer dan 1500 kentekens per uur. Uniek voor Nederland is de geautomatiseerde uitwisseling van data tussen de scanauto en de handcomputer (PDA) van de handhaver, mogelijk gemaakt door het SCANaCAR Platform.

Werkwijze


De scanauto scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en checkt automatisch of het voertuig voldoet aan de parkeervoorschriften. De scanauto wordt ingezet in combinatie met scooters, die dezelfde route volgen. De handhavers op de scooters ontvangen een bericht als er een afwijking op de parkeerrechten wordt geconstateerd. De handhaver controleert de gegevens en voorziet het voertuig, als er sprake is van een overtreding, van een boete.