HAN Kennisfestival Intelligente Mobiliteit maakt kennis toegankelijk

donderdag 12 mei 2022

Op vrijdag 20 mei organiseert het lectoraat HAN Automotive Research het HAN Kennisfestival Intelligente Mobiliteit, voor iedereen die zich bezig is met slimme mobiliteit - van verschillende modaliteiten en de mobiliteitsconcepten tot de ontwikkeling van tele-operation en de introductie van geavanceerde rijhulpsystemen in de nieuwste auto’s. Kom je ook?

Tijdens het festival komt werken in de driehoek onderzoek-ondernemingen en overheid – onderwijs veel aan bod. Wie benieuwd is in de meest recente resultaten van deze samenwerkingen, inclusief het innovatieve werk van studenten, binnen het domein van intelligente mobiliteit kan veel nieuwe inzichten komen opdoen tijdens het ééndaagse kennisfestival.

Na twee jaar van voornamelijk online contact leeft de behoefte aan een fysiek evenement waar mensen elkaar weer kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen over de ‘state of the art’ in mobiliteit enorm. Het festival is ook een kans voor de onderzoeksgroep HAN Automotive Research om op een toegankelijke manier de vele interessante projecten uit de afgelopen twee jaar te presenteren. Het zal de bezoekers waarschijnlijk bijblijven dat in alle projecten een duidelijke verbondenheid bestaat tussen technologische ontwikkeling en maatschappelijke vraagstukken.

Mis vooral de (studenten)demonstraties en -presentaties niet, , en ook de H2 tosti bar is altijd leuk om even langs te gaan en een tosti te proeven. De afsluiting zal worden verzorgd door de altijd energieke Guido Thys, wat zeker ‘food for thought’ zal bieden. Tenslotte zijn er natuurlijk de inhoudelijke werksessies waarin deelnemers echt op inhoud met elkaar in gesprek kunnen over de thema’s Light Electrische Voertuigen, en de meest recente technologische bevindingen op gebied van tele-operatie in het project 5G/Bleuprint.

Het festival is in de Koepelgevangenis in Arnhem. Marith Dieker, van HAN Automotive, legt uit: “We wilden heel graag even weg van onze werkplekken. De Koepelgevangenis is een bijzondere en inspirerende plek. Bovendien dwingt de locatie om óók voor deze dag bewust met ons vervoer om te gaan: het aantal parkeerplekken is namelijk zeer beperkt, dus alle bezoekers worden uitgedaagd om op een andere manier hun reis, of in elk geval de beroemde ‘last mile’, in te vullen. “

Dieker is enthousiast over het festival: “Tijdens het kennisfestival kunnen professionals op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende domeinen van het automotive en mobiliteitsdomein. Een diversiteit in de bezoekers zal ongetwijfeld leiden tot goede inhoudelijke gesprekken over de uitdagingen in de mobiliteitstransitie, en over hoe techniek en maatschappij elkaar beinvloeden. Bijvoorbeeld over hoe specifieke voertuigen of systemen invloed hebben op de ruimtelijke omgeving, en andersom. Of meer inzicht in de vraag waarom het ene voertuig sneller wordt geaccepteerd en gebruikt door de ene groep dan de ander. Wij zijn ervan overtuigd dat de mobiliteitstransitie alleen succesvol kan worden vormgegeven door multidisciplinaire aanpakken.”

Aanmelden en praktische informatie

HAN Automotive nodigt iedereen van harte uit om ook te komen.
Waar: Koepelgevagenis, Arnhem
Wanneer: Vrijdag 20 mei
Prijs: €37,50
Registreren kan hier