Handboek 'Zo werken wij in Amsterdam'

donderdag 14 april 2011
timer 2 min
Handboek inrichting tijdelijke openbare ruimte Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen in het handboek 'Zo Werken wij in Amsterdam. Op straat.' ideeën opdoen voor een goede tijdelijke inrichting van de openbare ruimte, om de hinder van werkzaamheden te minimaliseren
Handboek 'Zo werken wij in Amsterdam'

 

Wat staat er in het handboek?

Het handboek geeft richtlijnen voor de uitvoering van wegwerkzaamheden. De eisen die de gemeente stelt bij het werken in de openbare ruimte, worden in het handboek met veel beeldmateriaal toegelicht. Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen in het handboek ideeën opdoen voor maatregelen die zij kunnen treffen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Doel van het handboek

Amsterdammers worden regelmatig geconfronteerd met tijdelijke openbare ruimten, zoals tijdens de aanleg van kabels en leidingen of herprofileringen. Tijdens de werkzaamheden gaan beleidsmakers vaak onterecht akkoord met een openbare ruimte van minimaal niveau. Winkelstraten en woonbuurten moeten ook tijdens werkzaamheden blijven functioneren, anders zullen schadeclaims en imagoschade toenemen. Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen in het handboek ideeën opdoen voor maatregelen die zij kunnen treffen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden en met een goede tijdelijke inrichting van de openbare ruimte, om de hinder van deze werkzaamheden te minimaliseren.

Bruikbaarheid boek


Het boek is bedoeld voor vergunningverstrekkers,  handhavers, opdrachtgever, als opdrachtnemers en uitvoerders. In de betreffende vergunningen is opgenomen dat gewerkt moet worden volgens het handboek. Omdat de foto's direct helder maken wat wel en wat niet kan, is het een heel bruikbaar handboek. Niet alleen voor uitvoerders en opdrachtgevers, maar ook voor handhavers en bewoners van Amsterdam.

Oproep!


Een handboek is nooit af. Wilt u meedenken? Of heeft u voorbeelden van uitwerkingen die u graag aan het handboek wil toevoegen? Klik hier voor meer informatie over dit project en hoe u zich kunt aanmelden.

Gedrukte exemplaren van de eerste versie van het handboek zijn verkrijgbaar via
 

Terug naar overzicht nieuws >>>