Handreiking duurzame mobiliteit

dinsdag 13 juli 2010
timer 2 min
voor gemeenten Goudappel Coffeng heeft in opdracht van Agentschap NL een rapportage gemaakt over mobiliteitsmaatregelen waarmee gemeenten bijdragen kunnen leveren aan CO2-reductie. De handreiking wordt aangeboden door het Platform Duurzame Overheden, waar Agentschap NL en VNG onderdeel van uitmaken.
Handreiking duurzame mobiliteit

 

Rapportage CO2-reductie


Doel van deze rapportage is voor gemeenten inzichtelijk te maken hoe zij door gebruik te maken van mobiliteitsbeleid een bijdrage kunnen leveren aan CO2-reductie. Hierbij wordt beschreven hoe aangehaakt kan worden op beleid op hogere schaalniveaus, welke stappen gevolgd dienen te worden om het beleid succesvol te laten zijn, welke partijen betrokken kunnen worden en welke kansrijke maatregelen reeds elders ingezet zijn.


Themateam Schone en Zuinige Mobiliteit


Bij de uitvoering van het Klimaatakkoord is een belangrijke rol weggelegd voor de themateams van Agentschap NL. Naast het realiseren van de doelstellingen, hebben zij ook de uitdagende taak versnelling en beweging te creëren bij het werken aan een duurzame leefomgeving.

Bij het thema schone en zuinige mobiliteit zijn dat de volgende gemeenten:

    * Groningen
    * Leeuwarden
    * Amsterdam
    * Venlo
    * Haarlem
    * Houten
    * Rotterdam
    * Zaanstad
    * Nijmegen

Daarnaast zijn er vertegenwoordigers  van het kennisnetwerk KpVV, Verkeer en Waterstaat, SenterNovem en VROM bij dit team betrokken. Het themateam wordt voorgezeten door ambassadeur Erik van Merrienboer, wethouder van de gemeente Eindhoven.

Aanmelden Praktijkvoorbeeld


Heeft uw gemeente een succesvol praktijkvoorbeeld, product of is er een interessante pilot/studie gestart op het gebied van duurzame mobiliteit? Door uw kennis en ervaring te delen, helpt u andere gemeente die een soortgelijk project wil opstarten.

Informatie en Contact


Voor meer informatie, kijk op: www.duurzameoverheden.nl of neem contact op met Martien Das, secretaris Themateam Schone en zuinige mobiliteit, martien.das@agentschapnl.nl.

Download hier het Rapport klimaatbeleid en duurzame mobiliteit
 

Terug naar overzicht nieuws >>>