Het antwoord van DTV op tekort verkeerskundigen

dinsdag 17 november 2009
timer 2 min
DTV Consultants heeft een antwoord op het tekort aan verkeerskundigen. Als praktijkopleider voor het verkeerskundig werkveld en bieden zij samen met partners uit het onderwijs verkeers-kundige opleidingen aan op mbo- en hbo-niveau. De opleidingen richten zich op personen die zich naast hun baan verder willen ontwikkelen binnen het vakgebied verkeer en vervoer. DTV Consultants biedt de mogelijkheid op verschillende niveaus een verkeerskundig diploma te behalen, ongeacht de vooropleiding.
\"cursisten

Zij leiden mensen onder andere op tot:
• Verkeerstechnisch medewerker (mbo)
• Verkeerskundig medewerker (kort-hbo)
• Verkeerskundige (hbo)
• Beleidsmedewerker verkeer (post-hbo)

Leren en werken


De opleidingtrajecten zijn samen met diverse verkeerskundige partners ontwikkeld en worden afgestemd op de specifieke opleidingsbehoeften uit het werkveld. Een belangrijk uitgangspunt is om leren en werken te verbinden. Tijdens de collegedagen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen voorbeelden, ervaringen en vragen van deelnemers en docenten. Deze verbinding is cruciaal voor de uiteindelijke toepassing van het geleerde in de praktijk.

Verkeerskundige vraagstukken worden integraal aangepakt, omdat inzicht in de bestuurlijke, ambtelijke en maatschappelijke kanten van verkeerskundige planvorming onmisbaar is. Naast vakinhoudelijke aspecten wordt aandacht besteed aan communicatie, presentatie, projectmatig werken én de beroepshouding. De docenten werken binnen de verkeerskunde en beschikken over uitgebreide, relevante praktijkervaring.

DTV Consultants
www.dtvconsultants.nl
Standnummer: 2069

mobiliteitsplatform artikel