Hoe we voetgangers gelukkig krijgen

maandag 4 juni 2018
timer 1 min
Wandelen, kuieren, slenteren. Lopen. Iemand die te voet op weg is, neemt deel aan het mobiliteitssysteem. Maar hoe zorgen we ervoor dat de voetganger zó gelukkig wordt, dat hij de benenwagen boven de auto of fiets blijft verkiezen? Adviesbureaus Mobycon, XTNT, Goudappel Coffeng en Kragten beantwoorden die vraag in onderstaand filmpje.

Met Johan Diepens van Mobycon, Jan-Willem Boots van Kragten, Bo Bos van XTNT en Christiaan Kwantes van Goudappel Coffeng.

 

Supporters van lopen

De vier adviesbureaus zijn ‘supporters van lopen’ tijdens het Nationaal Voetgangerscongres (NVGC), dat op 25 september in Amsterdam wordt georganiseerd. De ‘gelukkige voetganger’ staat daarin centraal. Het Nationaal Voetgangerscongres wil de voetganger hoger op de politieke agenda zetten. Samen met u en andere vakprofessionals op gebied van Gezondheid, Ruimte, Mobiliteit, Milieu, Economie en Bewegen.

 

Met op het programma onder meer wetenschapsjournalist Mark Mieras en professor Erik Scherder over hoe en waarom lopen je gelukkig maakt. Het hele programma vindt u hier.

U kunt zich hier aanmelden.