Horeca Arnhem tegen betaald avondparkeren

woensdag 6 april 2011
timer 1 min
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vreest dat de invoering van betaald parkeren tot elf uur 's avonds in Arnhem zal leiden tot klantverlies in restaurants en café's in en rond het uitgaanscentrum.  
Horeca Arnhem tegen betaald avondparkeren

 

Buurtgemeenten


Arjen de Vries van de KHN afdeling Arnhem denkt dat het uitgaanspubliek het centrum van Arnhem zal mijden en eerder in een buurtgemeente gaan stappen. Hij verwacht bovendien dat het negatieve effect versterkt zal worden door de wegwerkzaamheden in verband met plan Rijnboog. “Al dit soort zaken komen hard aan in een sector die al door de economische crisis is geraakt en door de nasleep van het rookverbod.”

Geld


Volgens wethouder Martijd Lensink zal het allemaal wel meevallen. Hij vindt niet dat de gemeente een slaatje wil slaan uit het parkeren. “We willen naar parkeren op straat voor 2,50 euro per uur in het centrum en 2,16 euro in de parkeergarage. Zo willen we een beweging op gang brengen van de auto op straat naar de veilige bewaakte garages. Dat is goed voor het straatbeeld, vermindert de overlast rond parkeren en vandalisme rond auto's. Het levert uiteindelijk ook geld op.”

Bron: De Gelderlander
 

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>