Imtech Traffic en Infra wordt Dynniq

maandag 1 februari 2016
timer 2 min
Imtech Traffic & Infra heet voortaan Dynniq. Een moderne naam, die past bij de ambitie van het bedrijf: de technisch dienstverlener ontwikkelt zich tot een geavanceerde technologiepartner. 'Energising mobility' is het motto. Het bedrijf gaat zich focussen op technologie en innovatie, en positioneert zich rondom drie markten: mobility, parking en energy.

Met de naamswijziging wil Dynniq onderstrepen dat zij de dynamiek van de huidige mobiliteits- en  energiestromen begrijpt en verbetert. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in het managen van  mobiliteits- en energievraagstukken en is verantwoordelijk voor de realisatie van een aantal  vooruitstrevende projecten. Zo was het voormalig Imtech bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor de  aanleg van Solaroad, een innovatief wegdek dat zonlicht omzet in energie. Imtech is ook de partij  achter de intelligente kruispunten in Helmond, waar zij de doorstroming verbetert door kruispunten met  elkaar te verbinden.


Cees de Wijs, CEO van Dynniq: “Het ontwikkelen, verbinden en integreren van 
systemen, dat is waar wij goed in zijn. Dat is ook waar de focus de komende jaren naar uit zal gaan”.  Bovendien worden klanten niet alleen geholpen met de vraagstukken van vandaag, maar ook met de  uitdagingen van de toekomst. De Wijs: “Coöperatieve systemen gaan zorgen voor de communicatie  tussen voertuigen onderling en tussen voertuigen, wegkantsystemen en  parkeermanagementoplossingen. Imtech Traffic en Infra is de eerste in Nederland die producten heeft  ontwikkeld om coöperatieve toepassingen mogelijk te maken. Onder de naam Dynniq zullen we deze  en andere technologieën verder door ontwikkelen.” 


Dynniq is met meer dan 1800 medewerkers actief in de Europese markt, maar ook in Zuid Amerika, de 
Verenigde Staten en Canada. In augustus 2015 werd het bedrijf overgenomen door  investeringsmaatschappij Egeria.

Imtech Traffic & Infra wordt Dynniq