Incidentmanagement van de toekomst op DVM

woensdag 25 november 2015
timer 2 min
Bezoekers van de Dag van Verkeer & Mobiliteit zijn van harte welkom bij de officiële ingebruikname van het incidentmanagement-platform IMex. De kick-off vindt plaats op donderdag 26 november om 11.00 uur op het ITS-paviljoen van Beter Benutten, standnummer 1.920. TrafficLink-CEO Frank Ottenhof zal in aanwezigheid van diverse genodigden op ludieke wijze IMex in gebruik nemen.

Incident Management Exchange (IMex) is een initiatief van diverse marktpartijen, waarbij samenwerking en coördinatie tussen alle publieke en private stakeholders bij incidenten op de weg wordt geoptimaliseerd. Het vergemakkelijkt de communicatie en zorgt voor effectieve samenwerking door partijen geautomatiseerd te verbinden en informatie over incidenten uit te wisselen. Hierdoor worden gevaarlijke situaties op de weg snel opgelost. IMex is een privaat initiatief met ondersteuning van Beter Benutten. Het is het eerste concrete succes van het Digitale Wegbeheerder-consortium.

 

IMex in actie

IMex is op het ITS-paviljoen ook in actie te zien. Bezoekers kunnen een demonstratie krijgen van razensnelle geautomatiseerde data-uitwisseling en samenwerking bij incidenten. Bezoekers zijn van 10.00 tot 17.00 uur welkom op stand 1.920. De standbemanning is herkenbaar aan oranje hesjes en er staat een botsauto op de stand. 

 

Meer informatie over IMex vindt u op de website van TrafficLink en in deze video.

 

Lezing Incidentmanagement van de toekomst

 

Verder vindt om 12.30 uur vindt de lezing 'Incidentmanagement van de toekomst' plaats in de Iepenzaal.  Vorig jaar presenteerden Frank Ottenhof (TrafficLink) en Rob van der Mei (CWI) de visie van het Digitale Wegbeheerder-consortium op incidentmanagement 2.0. Dit jaar zijn bezoekers van de beurs welkom bij de lezing  Incidentmanagement van de toekomst,  waarin TrafficLink laat zien hoe die visie in de praktijk is gerealiseerd in de vorm van IMex.


Tijdens deze lezing worden bezoekers meegenomen in de totstandkoming van dit publiek-private samenwerkingsplatform rondom incidenten, laten we zien wat de huidige mogelijkheden zijn en geven we een kijkje in de toekomst met nieuwe functies, zoals waarschuwingen bij een verhoogd risico op incidenten, door verkeersintensiteit en weersinvloeden. 

 

Aanmelden kan via de website van de Dag van Verkeer & Mobiliteit.

Incidentmanagement van de toekomst op de Dag van Verkeer & Mobiliteit in Expo Houten.