Informatiezuilen OV Voorne-Putten

woensdag 23 juni 2010
timer 2 min
en Rozenburg Sinds kort staan op 20 haltes op Voorne-Putten en in Rozenburg informatiezuilen waarop voor reizigers in het openbaar vervoer het aantal minuten tot vertrek van de volgende twee bussen kunnen afgelezen. De komende maanden wordt het aantal informatiezuilen op bushaltes in de regio uitgebreid.
Informatiezuilen OV Voorne-Putten


Getest en in bedrijf


De informatiezuilen staan nu vooral aan de westkant van Voorne-Putten en in Rozenburg op 20 verschillende haltes. De afgelopen weken zijn de zuilen getest. Sinds begin juni is het systeem in vol bedrijf en is de reisinformatie voor de reizigers beschikbaar. Geleidelijk aan zullen meer informatiezuilen op Voorne-Putten in gebruik genomen. Na de zomervakantie worden de zuilen ook elders in de stadsregio Rotterdam geplaatst. Het project wordt in opdracht van de stadsregio Rotterdam door RET uitgevoerd. Het beheer en onderhoud wordt gepleegd door Spie-Nederland in opdracht van de RET. Spie-Nederland is ook de leverancier van de zuilen. Bij metro en tram werden de reizigers al eerder van vergelijkbare informatie voorzien.

Reizigersservice


De verdere uitbreiding van de informatie voor reizigers in het openbaar vervoer is onderdeel van het beleid om de reizigers meer service te bieden. Actuele vertrekinformatie voor de reiziger ook via een audiovoorziening in de mast van de zuil maakt daar onderdeel van uit. Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, Jeannette Baljeu: “Deze informatiezuilen voor busreizigers zijn een mooie aanvulling op de informatiepanelen bij metro en tram. Goede service aan de reizigers is voor het OV immers belangrijk\". De stadsregio heeft het voornemen om de informatiezuilen ook in andere delen van de regio te introduceren en de informatie op de zuilen steeds meer te laten aansluiten op de behoefte van de reizigers. 

Terug naar overzicht nieuws >>>