Infralight Roadstuds VoetgangersOversteekPlaatsen Coolsingel Rotterdam

vrijdag 20 november 2009
timer 2 min
In opdracht van de Gemeente Rotterdam (dS+V) heeft Infraspecials in vier nachten 216 stuks Infralight Roadstuds TSA02 geïnstalleerd op elke ongeregelde VOP van de Coolsingel te Rotterdam. Op 11 november is de verlichting onthuld door Wethouder Vervat en voorzitter Centrumraad van Zuuren.
Infralight Roadstuds VoetgangersOversteekPlaatsen Coolsingel Rotterdam




Veilige voetgangersstroom

Op de Coolsingel hebben zich de afgelopen jaren een aantal ongevallen voorgedaan. De Coolsingel doorkruist de belangrijkste voetgangersstromen in de binnenstad en mensen steken niet altijd over op een zebra. Het College van Rotterdam heeft de wens geuit om, met name in de avond- en nachturen, attentieverhogende maatregelen uit te voeren op de niet-geregelde VOP’s. Infraspecials en Global Solar Vision hebben met behulp van de Infralight Roadstud TSA02 invulling gegeven aan deze wens.

Roadstud


Aan beide zijdes van de zebra’s is op elke hoek van het witte vlak een Infralight Roadstud TSA02 met 2 LED’s ingeboord en verlijmd. De aanrijdzijde van de Roadstuds knippert om extra aandacht te trekken. De totale onafhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet is een van de grootste voordelen van TSA Mono-Solarcel technologie. Er zijn geen kabels, geen transformatoren of palen met zonnecelcollectoren nodig om een verkeerssituatie aan te lichten. Infraspecials bv is een infra-installateur gespecialiseerd op het gebied van Duurzame Energie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.