Innovatief reizen van en naar station

donderdag 1 juli 2010
timer 2 min
Innovatief reizen van en naar station Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt met de subsidieregeling Innovatief reizen van en naar het station 3 miljoen euro beschikbaar voor innovaties die zich richten op gemak, comfort, betrouwbaarheid of beschikbaarheid van het voor- en natransport van de treinreiziger. 
Innovatief reizen van en naar station


Subsidieregeling voor- en natransport trein


Bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen van 1 juli tot 1 november 2010, 17.00 uur subsidie aanvragen bij NL Milieu en Leefomgeving van Agentschap NL. De subsidieregeling is één van de manieren om vernieuwingen in het voor- en natransport te stimuleren en daarmee het gebruik van de trein aantrekkelijker te maken voor steeds meer mensen. Daarnaast is er ook een SBIR opdracht gegeven voor onderzoek naar slimme oplossingen voor knelpunten in het voor- en natransport en wordt een prijsvraag opgesteld.


Groei op het spoor


Het programma Innovatief reizen van en naar het station geeft met de subsidieregeling, de SBIR-oproep en een prijsvraag invulling aan de uitvoering van de maatregel “Nieuwe vormen van voor- en natransport” uit het Actieplan 'Groei op het Spoor'. Dit Actieplan van het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft als doel het aantal treinreizigers jaarlijks met 5% te laten toenemen tot en met 2012.

Meer informatie over de wijze van indienen, procedure van beoordeling en de mogelijkheden voor persoonlijk advies staan op de website: www.agentschapnl.nl/vanennaarhetstation.

Terug naar overzicht nieuws >>>