Inrichting fietsparkeergarage Capelle aan den IJssel

vrijdag 2 maart 2018
timer 3 min
Bij metrostation Capelle Centrum is een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Falco, specialist in fietsparkeren, werd voor de inrichting ervan ingeschakeld.

Bij metrostation Capelle Centrum in Capelle aan den IJssel heeft opdrachtgever RET, de stadsvervoerder in en om Rotterdam, de opdracht daartoe gegeven. RET heeft als missie om “de reiziger, die onderweg is, een aangenamere reis aan te bieden”. De fietsenstalling, met 350 bewaakte plekken voor fietsen, moet daaraan bijdragen. De stalling heeft een hoge gevel van glas en een verlichte hal met zicht op straat.

Maximaal gebruik van de ruimte

Vooraf werd door de ontwerpafdeling van Falco een tekening/presentatie gemaakt om het maximale rendement uit de parkeergarage te halen en de plaatsing in goede banen te leiden. Onze afdeling bevindt zich op onze hoofdvestiging in Vriezenveen, waar wij uw project van begin tot eind verzorgen!

Etage fietsenrekken

De meeste (standaard) fietsen in de parkeergarage in Capelle zullen in het etage fietsenrek FalcoLevel Premium+ gestald worden. Zowel enkel- als dubbelzijdig te gebruiken, biedt de Premium+ in deze stalling plaats aan 272 fietsen! De Premium+ is een gebruiksvriendelijk fietsenrek, waarin de fiets op twee niveaus gestald kan worden. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig: de bovengoot met fiets kan, dankzij de geïmplementeerde gasdrukveer, met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden. Ook aan de fietsen voor onderin is gedacht: hier is meer ruimte gemaakt ten opzichte van het bovenste niveau. Dit voorkomt onder meer beschadiging van de fietsen.

Fietsenrek 'Ideaal 2.0' met FietsParKeur

In het Ideaal 2.0-fietsenrek kunnen 60 fietsen geparkeerd worden. Dit rek heeft een hart-op-hartafstand van 40 centimeter. Hierdoor is voldoende parkeerruimte tussen de fietsen aanwezig en wordt het risico verlaagd dat de fietsen verstrengeld raken. Op elke wielbeugel van het rek vindt u standaard een aanbindoog, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een slot. De hulzen op de wielklemmen beschermen de voorvork van de fiets tegen beschadiging.

FalcoSound-fietsenrekken voor buitenmodelfietsen

Anders dan bij de standaard hoog/laag FalcoSound-rekken, hebben de FalcoSound-rekken in Capelle alleen lage plaatsen, met een hart op hart-afstand van 60 centimeter. In deze rekken kunnen dan ook buitenmodelfietsen, zoals kratfietsen, moeiteloos geparkeerd worden. De bijzondere vorm van de wielbeugels van het fietsenrek FalcoSound zijn erg vriendelijk voor het voorwiel. Falco heeft overigens nog meer producten in het assortiment, die speciaal zijn ontwikkeld voor buitenmodelfietsen.

E-bike parkeren

Elektrisch fietsen heeft de toekomst, dus ook aan e-bikes is gedacht! In fietsenrek FalcoIon kan de e-bike eenvoudig geparkeerd en opgeladen worden. Het rek biedt plaats aan twee fietsen en heeft daarom ook twee geïntegreerde oplaadpunten.

FalcoToaster fietsaanleunbeugels

Tot slot zijn er twee FalcoToaster fietsaanleunbeugels geleverd. De FalcoToaster is een combinatie van een aanbindbeugel en een fietsenrek. Dit rek is geschikt voor buitenmodelfietsen, maar ook scooters kunnen netjes in het rek geparkeerd worden. De FalcoToaster is aan twee zijdes te gebruiken, op deze manier kan men van twee kanten de fiets of scooter parkeren.