Intelligent beheer van openbare ruimte

vrijdag 5 november 2010
timer 2 min
Vista-Online maakt applicaties die het beheer en onderhoud van openbare ruimte verbeteren. De software brengt complexe omgevingen terug tot overzichtelijke en krachtige managementinformatie. Daardoor kan snel en adequaat ingespeeld worden op elke situatie.
Intelligent beheer van openbare ruimte

{igallery 100}

Intelligent beheer van openbare ruimte

Vista-Online maakt applicaties die het beheer en onderhoud van openbare ruimte verbeteren. De software brengt complexe omgevingen terug tot overzichtelijke en krachtige managementinformatie. Daardoor kan snel en adequaat ingespeeld worden op elke situatie, met optimale inzet van mankracht, middelen en tijd.

De voordelen


-    Web based, dus altijd overal beschikbaar via internet, geen dure updates
-    Heldere en tijdige managementinformatie voor snelle planning en verantwoording
-    Informatie eenvoudig delen met bv. aannemer of opdrachtgever, dus geen papieren rapportages nodig
-    Kostenbesparend en tijdbesparend
-    Flexibel en betrouwbaar: veilige dataopslag en back-up van gegevens

De software voor beheer en onderhoud van openbare ruimte is opgebouwd rondom de managementcyclus Plannen, Uitvoeren en Evalueren. Deze cyclus is in drie pakketten samengevat.


Vista Planning


Berekent de optimale routes en het benodigde budget, u verzet meer werk voor minder geld.

Vista Operations


De Vista-databox aan boord van uw voertuig verzamelt en verzendt gegevens (specifieke acties, tijd en positie). U bekijkt de informatie online en hebt direct inzicht in uw werkzaamheden. Voor gladheidbestrijding, kolkenreiniging en onkruidbestrijding heeft Vista speciale applicaties ontwikkeld met toegesneden rapportages en analysemogelijkheden.

Vista Vision


Toetsen van de kwaliteit van de openbare ruimte en mobiele (weg)inspecties worden eenvoudig digitaal vastgelegd op basis van waarneming ter plekke. Waarneming, opmerking en desgewenst een foto kunnen eenvoudig met elkaar gekoppeld worden. U hebt accurate en objectieve informatie en de webapplicatie maakt het desgewenst voor uw opdrachtgever transparant. Na uitvoering van de noodzakelijke (herstel)werkzaamheden meldt u dit in hetzelfde systeem.

De pakketten zijn los of geïntegreerd verkrijgbaar. Elke applicatie kent standaard veel functionaliteiten en statistieken, maar uiteraard kunnen ze naar al uw wensen worden aangepast.  

Vista heeft applicaties voor onder andere
-    Kolkenreiniging
-    Gladheidsbestrijding
-    Afvalinzameling
-    Straatreiniging
-    Onkruidbestrijding
-    Mobiele inspecties (openbare ruimte, wegen, groen)
-    Overige voertuigen (maaiers, werkbussen, etc.)


Voor wie?


In Nederland werkt Vista-Online voor diverse gemeenten, provincies en aannemers, en voor Rijkswaterstaat en Schiphol Airport.

U vindt Vista-Online op standnummer 2.101van Verkeer & Mobiliteit 2010.

Terug naar Homepage V&M 2010 >>>