Introductie geluidsscherm van houtvezelbeton

maandag 13 december 2010
timer 1 min
Sinds kort zijn er duurzame geluidsschermen op de markt, gemaakt van houtvezelmix en cement. Die zijn duurzamer dan de gewone betonnen geluidsschermen. Het hout voor de houtsnippers komt uit speciale productiebossen.
Introductie geluidsscherm van houtvezelbeton

 

Volledig recyclebaar


De CO2 die deze bossen opnemen, is groter dan de hoeveelheid die vrijkomt bij productie van de schermen. De schermen genaamd Faseton zijn volledig recyclebaar. Vanwege de goede eco-balans heeft het scherm het Nature plus label verkregen. Faseton geluidsschermen gaan minimaal 40 jaar mee en behouden hun bijzondere vorm en structuur (het is overigens diezelfde structuur die graffiti spuiters ontmoedigt aan het werk te gaan; de verf wordt namelijk opgezogen).

Tot 20dB geluidsopname


Afhankelijk van vormgeving en dikte absorberen de geluidsschermen tot 20 dB geluid. Faseton schermen zijn bovendien brandwerend. Er is een brede variatie in houtvezelschermen. Ieder type heeft andere accenten in vormgeving, kleur, stevigheid en geluidsabsorptievermogen. In andere Europese landen worden de schermen al langer gebruikt.
 

Terug naar overzicht producten >>>