Kaal introduceert OV2 Handboek

donderdag 19 november 2009
timer 2 min
Op de Dag Verkeer & Mobiliteit presenteert Kaal Masten bv op stand 2080 het boek “OV2 – Méér dan Verlichting”. Een boek en cd-rom programma waarmee inrichters van de openbare ruimte heel gemakkelijk verschillende opties kunnen visualiseren.
\"\"

 

Het 536 pagina’s dikke handboek OV2 haakt in op de steeds toenemende vraag uit de markt naar meer aandacht voor vormgeving. Aan de hand van een groot aantal foto’s van uiteenlopende locaties – zoals stadskern, luxe woonwijk, nieuw- en oudbouwwijken, landelijk gebied etc. – wordt getoond wat er met verschillend vormgegeven masten en armaturen bereikt kan worden. En brengt u als inrichter van de openbare ruimte op ideeën.

Zelf resultaten zien

?
Maak een foto van een straat of plein. Kies met behulp van de meegeleverde CD een masttype, lengte, kleur, uithouder en armatuur en plaats deze mast in uw foto. U ziet meteen het resultaat. Maak zo een paar verschillende voorbeelden en kies dan de mooiste combinatie.


Waarom dit boek met computerprogramma?

Openbare verlichting is -ondanks de veranderende vraag naar betere vormgeving in de openbare ruimte- jammer genoeg nog vaak het sluitstuk bij de inrichting of herinrichting van de openbare ruimte. Ook komt de verantwoording voor de openbare verlichting te vaak voor rekening van iemand bij de gemeente ‘die dat erbij moet doen...’. Gemakkelijk valt dan de keuze op standaard masten, zonder acht te slaan op de geheel eigen sfeer van de betreffende locatie. Maar masten kunnen – met name overdag – een architectonisch geheel vormen met de
vormgeving van de locatie waar ze staan opgesteld…. en de straat of plein net die aparte gewenste karakteristiek geven welke met willekeurig gekozen standaardmast niet bereikbaar is.

Met het boek

“OV2 – Méér dan Verlichting”

heeft u een instrument in handen waarmee u op gestructureerde wijze gevolg kunt geven aan de trends.
mobiliteitsplatform artikel