Kenniscentrum Parkeren

woensdag 12 mei 2010
timer 2 min
Vanaf nu is er een plek waar kennis over parkeren samenkomt: het . CROW, Kennisplatform Verkeer en Vervoer en VEXPAN hebben dit centrum opgericht, om de kennisontwikkeling over parkeren te ondersteunen.  
Kenniscentrum Parkeren


Wat is KCP

Het thema parkeren mag rekenen op grote maatschappelijke belangstelling. Uiteenlopende partijen houden zich bezig met dit onderwerp en daarmee is de kennis over parkeren breed verspreid. Kenniscentrum Parkeren biedt een portal en helpdesk via welke kennis en ervaringen gedeeld kunnen worden. Een begeleidingsteam van vertegenwoordigers van KpVV, CROW, VEXPAN, gemeenten en wetenschappers brengt kennisbehoeften en eventuele kennisleemtes in kaart. Ook doen deze deskundigen voorstellen voor onderzoek over het thema parkeren.


Online kennisbank

De initiatiefnemers hebben de ambitie zoveel mogelijk informatie over parkeren via een online kennisbank toegankelijk te maken. Beschrijvingen van documenten en links naar de bron zijn samengebracht onder de relevante parkeerthema's. Het gaat om kennis op strategisch niveau (bijvoorbeeld over parkeren en stedelijke planning), op tactisch niveau (bijvoorbeeld over type parkeervoorzieningen) en op operationeel niveau (bijvoorbeeld over uitvoering handhaving).



Telefonische helpdesk

Vragen over parkeren kunnen telefonisch of per e-mail aan de helpdesk worden voorgelegd. Een team van consulenten beantwoordt de vragen, verwijst door of legt deze ter beantwoording voor aan deskundigen van CROW, KpVV en VEXPAN.


Voor wie

Het kenniscentrum is bedoeld voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met parkeren. De initiatiefnemers beogen met de kennisverspreiding ook bruggen te slaan. Door actoren met een verschillende achtergrond inzicht te geven in de beschikbare kennis en te helpen om elkaar te vinden.


Aanleiding

Door kamerlid Ger Koopmans is een initiatiefnota ingebracht met een pleidooi voor de aanpak van verschillende geconstateerde parkeerproblemen. Omdat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de gemeenten ligt, kan en wil het rijk dit niet oppakken. Wel wilde het rijk in samenspraak met de decentrale overheden een kenniscentrum oprichten.

Terug naar overzicht nieuws >>>