Kennisnetwerk Duurzaam Wegbeheer

dinsdag 25 januari 2011
timer 2 min
Lancering Op 12 januari is tijdens het symposium 'Duurzaam wegbeheer en samenwerken in de gww' het gelanceerd. Dit nieuwe kennisnetwerk wil zoveel mogelijk partijen bij elkaar brengen en ontwikkelingen en innovaties stimuleren op het gebied van wegbeheer.
Kennisnetwerk Duurzaam Wegbeheer


Uitwisseling van kennis


“We merkten dat er grote behoefte bestaat aan de uitwisseling van kennis en ervaring,” vertelt Eddy Westdijk, hoofd IVV binnen CROW. “Om de uitwisseling van kennis te faciliteren, is daarom een nieuwe website ontwikkeld: www.duurzaamwegbeheer.nl. Via dit online portaal willen we kennisproducten en praktijkervaringen op een laagdrempelige manier ontsluiten”

Interessant voor betrokkenen duurzaam wegbeheer


De website is interessant voor iedereen die betrokken is bij duurzaam wegbeheer, zowel overheids- en kennisinstellingen als brancheorganisaties en marktpartijen. “Het portaal bevat op dit moment vooral informatie over bestaande projecten, beleidsdocumenten en links. Dit willen we geleidelijk aanvullen met bestekken en richtlijnen.” Westdijk roept alle belangstellenden op om relevante kennis beschikbaar te stellen aan het netwerk. “Dit kan heel gemakkelijk via een formulier op de website. Het succes van het netwerk hangt mede af van deze inbreng.” Kennisnetwerk Duurzaam Wegbeheer Duurzaam wegbeheer is een initiatief van Agentschap NL, CROW, het Interprovinciaal Overleg en Rijkswaterstaat.

Bron: CROW
 

Terug naar overzicht nieuws >>>