KpVV ontwikkelt database Effecten Mobiliteitsmanagement

dinsdag 6 april 2010
timer 2 min
KpVV is op zoek naar evaluatiestudies van projecten met mobiliteitsmanagement om deze te ontsluiten in een database. Het kennisinstituut wil met de database bereiken dat er meer inzicht komt in de effecten van een bepaald type project of maatregel.
KpVV ontwikkelt database Effecten Mobiliteitsmanagement


Sumo


KpVV heeft Sumo naar Nederland gehaald, een in Zweden ontwikkelde methode voor het plannen, monitoren en evalueren van projecten. KpVV wil hiermee bevorderen dat er meer monitoring en evaluatie plaatsvindt. Ook zullen de met Sumo georganiseerde projecten onderling beter vergelijkbaar zijn. Voor de MM-database brengt het kennisinstituut binnenkort een Nederlandstalige versie van Sumo uit. Download hier het concept. Rijkswaterstaat maakt reeds gebruik van het systeem om haar projecten te evalueren. In samenwerking met KpVV biedt DTV Constultants een Sumo-training aan.

Projecten aan te melden?


Voor de SumoBase roept de KpVV een ieder die zich bezig houdt met mobiliteitsmanagement, op om evaluatiestudies van projecten in te dienen. Het is overigens geen probleem als het project niet is opgezet met Sumo. De aanvankelijke afbakening van mobiliteitsmanagement is zo ruim mogelijk: ieder project wat leidt tot meer fietsen, meer ov-gebruik, meer telewerken, minder verplaatsingen, reizen op andere tijden en/of minder autogebruik. Ook als dat niet het hoofddoel van de maatregel is. De projecten hoeven niet persé succesvol te zijn: het kennisinstituut is juist ook geïnteresseerd in minder geslaagde projecten aangezien daar vaak de meeste lering uit kan worden getrokken.

 
Inzenden


Stuur uw rapport toe via www.kpvv.nl/steentjebijdragen. Al het ontvangen materiaal beoordelen wordt eerst door experts op bruikbaarheid beoordeeld. De KpVV wil ook de kosteneffectiviteit van mobiliteitsmaatregelen tegen elkaar afzetten. Daarom ontvangt het kenniscentrum tevens graag informatie over de kosten van uw project of een schatting daarvan. Meer informatie vindt u in de bijlage. Download de bijlage.