Le Grand Départ: de evaluatie

maandag 23 augustus 2010
timer 2 min
Hoe verliep de start van de Tour in Rotterdam? In de vorige editie van Verkeer in Beeld spraken we met Rob Langenberg, producent mobiliteit en veiligheid van Le Grand Départ in Rotterdam. Toen maakte de stad zich op voor zeshonderdduizend bezoekers, pers, organisatiemedewerkers en wielrenners. Tijd voor de evaluatie. 
Le Grand Départ: de evaluatie

 

Evaluatie is onontbeerlijk


Want wat ging goed bij het afzetten van het parcours en de invalswegen, de vrije routes voor hulpdiensten en de communicatiecampagnes voor bewoners en bezoekers? En belangrijker nog: wat kon beter? Rob Langenberg is dik tevreden. Trots zelfs. De start van de Tour de France het eerste weekend van juli in Rotterdam is, op enkele calamiteiten na, prima verlopen. Maar zoals de producent in het vorige interview aangaf: evaluatie is onontbeerlijk bij de organisatie van een mega-evenement. Tot dusver heeft een evaluatie plaatsgevonden van de gemeentelijke- en hulpdiensten en het projectteam.

Onvoorspelbaar


Hieruit bleek bijvoorbeeld dat menselijk gedrag vaak onvoorspelbaar is en tot verrassende situaties leidt. Ook had het onderdeel 'vrije routes veiligheidsdiensten' de grootste prioriteit in de vergunningaanvraag. Hoe is dit verlopen? En waren de genomen maatregelen voor de doorstroming van het woon-werkverkeer afdoende? Hoe verliep de communicatie tussen de betrokken partijen? En werd er gehoor gegeven aan het advies zoveel mogelijk gebruik te maken van het OV?

Advies voor organisatie groot evenement


Na afloop van de Grand Départ heeft Langenberg twee belangrijke adviezen voor gemeenten die een groot evenement willen organiseren. Ook benieuwd naar de tips, de algemene conclusie en bevindingen van Langenberg? Neem dan een abonnement op het Verkeer in Beeld Magazine. Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

Terug naar overzicht nieuws >>>