Leeuwarden krijgt Park & Bike terrein

woensdag 30 juni 2010
timer 2 min
Leeuwarden krijgt Park & Bike terrein Het college van B&W Leeuwarden heeft besloten een bikedispenser te realiseren op het toekomstige Park & Bike terrein ten westen van de Overijsselseweg. De bikedispenser is een volautomatische en overdekte fietsenstalling inclusief huurfietsen. 
Leeuwarden krijgt Park & Bike terrein


Stimuleringsproject fietsverkeer


Met de aanbesteding creëert de gemeente een goede overstapvoorziening tussen auto en fiets die bijdraagt aan de verbetering van de bereikbaarheid van Leeuwarden. Het stimuleert het fietsgebruik op korte afstanden en helpt de bestaande negatieve effecten van autogebruik in het binnenstedelijke gebied tegengaan. Onderdeel van de aanleg van het Park & Bike terrein is ook de aanleg van een verkeersveilige fietsoversteek over de Boksumerdyk richting Wite Finne. Deze nieuwe oversteek komt in plaats van de huidige twee oversteken. De kosten worden geraamd op € 175.000.


Bikedispenser


Het college heeft de gelijknamige leverancier de opdracht gegeven om een Bikedispenser voor 50 huurfietsen te plaatsen. De gebruikers van de bikedispenser zullen in eerste instantie werknemers zijn van bedrijven die met de gemeente Leeuwarden afspraken hebben gemaakt over het verbeteren van de bereikbaarheid in de omgeving van de Tesselschadestraat in het kader van mobiliteitsmanagement.


Toepassingsmogelijkheden


Voor Bikedispenser is deze opdracht een belangrijk stap in de uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden. Tot nu toe werd de Bikedispenser vooral geplaatst in de directe nabijheid van NS-stations, zoals bij Arnhem-Zuid, Nijmegen Lent, Delft-Zuid en Duiven. “Er zijn inmiddels bij verschillende opdrachtgevers voorstellen uitgebracht voor de plaatsing van Bikedispensers bij metro-stations, bushaltes, parkeergarages, winkelcentra, ziekenhuizen en bedrijfsterreinen. Het gaat dus de goede kant op”, aldus Hans Schreuder, directeur van Bikedispenser.

Terug naar overzicht nieuws >>>