Maak Nederland klaar voor de Olympische Spelen 2028

vrijdag 22 januari 2010
timer 2 min
Maak Nederland klaar voor OS 2028 Nederland wil zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2028. De voorbereiding en organisatie van een dergelijk evenement, zal veel vragen van de inrichting van de infrastructuur van de Randstad, zoals de havens, de wegen en luchthavens.
Maak Nederland klaar voor de Olympische Spelen 2028

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, IBM en TNO roepen studenten en young professionals op met innovaties te komen die een oplossing brengen voor de uitdagingen waar een metropool als de Randstad, de komende jaren voor staat.
 

Innovaties


De in te doenen innovaties dienen allereerst het imago van Nederland als dichtbevolkte, duurzame en welvarende Deltametropool te versterken. Een land waar mensen en goederen vlot bewegen, veilig wonen en werken en waar water een belangrijk deel uitmaakt van de geschiedenis. Daarnaast moeten de ideeën Nederland helpen de Olympische Spelen tot een succes te maken. De opdracht van V&W, TNO en IBM omvat een innovatie te bedenken die het vervoer van goederen en personen bij de voorbereidingen, de bouw en de drukte tijdens de Spelen zelf, in goede banen leidt.

Prijs


De inzendingen dienen uiterlijk 15 april 2010 binnen te zijn en zullen worden beoordeeld door een deskundige jury. De winnaar of winnende groep ontvangt een prijs van 10.000 Euro. Deze wordt bekendgemaakt op het World Congress on Information Technology, 25-27 mei 2010 in de RAI in Amsterdam.

Kijk hier voor de randvoorwaarden en andere informatie.