Maarten van Rossem geeft keynote op NVC 2016

vrijdag 16 september 2016
timer 2 min
Historicus en Amerikadeskundige Maarten van Rossem vertelt tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2016 (NVC 2016) vanuit zijn eigen ervaringen en op zijn eigen wijze over de verkeersinfrastructuur in Amerika, de rol van burgers en de daadkracht van lokale en landelijke overheden. Wat kunnen wij in Nederland hiervan leren?

Het Nationaal verkeerskundecongres is de jaarlijkse kennis- en ontmoetingsplek voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals in Nederland en België. In een inhoudelijk plenair programma en in ruim 40 workshops, presentaties en discussietafels worden kennis en actualiteiten uit de verkeers- en mobiliteitswereld besproken en bediscussieerd. Het congres vindt plaats op 2 en 3 november in het IJsseldelta Center in Zwolle.

 

Thema – Ontmoeten en verbinden

Door de technologische ontwikkelingen en maatschappelijke veranderingen staat de verkeerskundesector voor nieuwe uitdagingen. Om deze aan te gaan is verbinden en samenwerken van fundamenteel belang. Verbinden begint met een eerste ‘verrassende ontmoeting’. Een ontmoeting binnen het eigen werkveld, maar ook met vakdisciplines daarbuiten. Een ontmoeting tussen een jonge professional met nieuwe ideeën en een oudere vakgenoot met ervaring. Op het congres worden bestaande verbindingen versterkt en nieuwe connecties en relaties gelegd.

 

Voorafgaand - NVC Pre-congres 2016

In combinatie met het congres en in samenwerking met gastheer Provincie Overijssel wordt het NVC Pre-congres georganiseerd. Dit evenement bestaat uit een Beleefprogramma en een diner. Tijdens het diner spreken verrassende sprekers en vooraanstaande professionals uit het werkveld de deelnemers toe. Ook ontvangt de auteur van de beste academische scriptie over verkeerskunde en vervoerstechniek de prestigieuze Cuperusprijs 2016.

 

Congres met topsprekers

Naast de keynote van Maarten van Rossem gaat Jelle Dijkstra, lector Persoonlijk Leiderschap & Innovatiekracht NHL Hogeschool Leeuwarden, in op de kunst van het samenwerken. Hoe kan er over grenzen heen gekeken worden met als doel het aangaan van nieuwe verbindingen?


De dagvoorzitters zijn Ineke Spapé en Ruben Loendersloot, beiden ervaren verkeersprofessionals met passie voor het vak. Op het congres leggen zij verbinding tussen sprekers, deelnemers en inhoud.

 

Meer informatie?

Ga voor meer informatie over het congres naar: www.nationaalverkeerskundecongres.nl


Wilt u op de hoogte blijven? Volg het nieuws via Twitter: @NVC2016 of neem deel aan de NVC 2016-LinkedIn-groep.