Meest uitgebreide showcase over coöperatieve mobiliteit ooit

woensdag 17 maart 2010
timer 2 min
Coöperative Showcase tijdens Intertraffic 2010 De Cooperative Mobility Showcase is de grootste demonstratie in haar soort ooit. The showcase wordt mede georganiseerd door de Europese Commissie, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, COOPERS, CVIS en SAFESPO, en Amsterdam RAI.
Meest uitgebreide showcase over coöperatieve mobiliteit ooit


Cooperative Mobility Showcase


The showcase bevat de eindresultaten van de drie grootste Europese onderzoeksprojecten op het gebied van coöperatieve mobiliteit: COOPERS, CVIS en SAFESPOT. Dit zijn drie FP6 projecten gefinancierd door de Europese Commissie (Directoraat Generaal Informatiemaatschappij en Media). De Showcase omvat drie onderling samenhangende evenementen: een congres met als thema coöperatieve mobiliteit, live demonstraties op de weg en de i&CDrive vakbeurs. Meer informatie en het congresprogramma kunt u vinden op www.cooperativemobilityshowcase.eu.

Demonstratieritten


Tijdens de showcase wordt een grote verscheidenheid aan coöperatieve systemen gedemonstreerd op de snelwegen van Amsterdam RAI naar Schiphol, op de publieke wegen van het vliegveld zelf, en op een speciaal terrein voor de demonstratie van efficiency- en veiligheidsapplicaties. Er is een speciale route uitgezet die stedelijke, interstedelijke en regionale wegen omvat, zodat alle coöperatieve concepten getoond kunnen worden. Elk deel van de route heeft zijn eigen kenmerken. Naast de naadloze overdracht tussen verschillende communicatiekanalen: (infrarood, M5 en 3G (UMTS/HSDPA), zullen open systemen-, nauwkeurige positionering en een scala aan toepassingen gedemonstreerd worden. De demonstratie laat bezoekers ervaren hoe het 'rijden van de toekomst' eruit ziet. Alle congresgangers van de Cooperative Mobility Showcase hebben gegarandeerd de mogelijkheid om de demonstratierit te maken.

40 coöperatieve systemen


Behalve demonstratieritten, wordt in hal 9 van Amsterdam RAI een volledig operationeel “Cooperative Traffic Centre of the Future” opgezet om de demonstraties die buiten gaande zijn te visualiseren, en om de migratie van bestaande systemen naar toekomstige applicaties te tonen. Al met al worden ongeveer 40 coöperatieve systemen gepresenteerd.

Lees meer over de Intertraffic.