Minister verwerpt kritiek over cijfers

woensdag 20 april 2011
timer 1 min
Minister verwerpt kritiek cijfers over verkeersdoden Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu verwerpt de kritiek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid op de cijfers van het CBS over de daling van het aantal verkeersdoden in Nederland. Dat liet zij dinsdag weten tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer.
Minister verwerpt kritiek over cijfers

 

Verschillende bronnen


De cijfers over het aantal verkeersdoden in 2010 die het CBS vorige week publiceerde lieten een daling zien ten opzichte van het voorgaande jaar. Het SWOV twijfelde aan de kwaliteit van de registratie van de verkeersdoden door de politie. Minister Schultz van Haegen vindt dat er geen reden is om de cijfers in twijfel te trekken, omdat verschillende bronnen zijn gebruikt. Naast de gegevens van het CBS wordt namelijk ook gebruik gemaakt van de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) waarin alle Nederlanders die overlijden in het verkeer worden geregistreerd.

Vervelende ontwikkeling


De minister erkent wel dat de registratie door de politie te wensen overlaat. 'Dat is een vervelende ontwikkeling. Ik zal hierover met mijn collega van Veiligheid en Justitie in contact treden,' zegt de VVD'er.

Lees ook: Daling aantal verkeersdoden

Bron: Elsevier
 

Terug naar overzicht nieuws >>>