Mobiel parkeren bespaart kosten

vrijdag 12 november 2010
timer 2 min
Mobiel parkeren is allang geen noviteit meer; wereldwijd bieden veel gemeenten deze betaalmogelijkheid aan. Met de parkeeroplossing van Parkmobile besparen gemeenten echter op operationele kosten en wordt de service voor automobilisten verbeterd. 
Mobiel parkeren bespaart kosten

 

Verbetering betaal- en gebruiksgemak


Gemeenten kunnen in samenwerking met Parkmobile een eerlijke en slimme betaalmogelijkheid aanbieden voor de verschuldigde parkeerbelasting binnen de desbetreffende gemeente. Hiermee verbetert het betaal- en gebruiksgemak; uit recente onderzoeken blijkt dat 95 procent van de klanten tevreden is over het systeem. Er zijn verschillende manieren om een parkeeractie aan- of af te melden via de (mobiele) telefoon; met bellen, sms'en, mobiel internet of de Parkmobile App.

Girale geldstroom


Wanneer gemeenten kiezen voor Parkmobile dan zijn ze verzekerd van een volledige girale en gegarandeerde geldstroom. Parkmobile staat garant voor het betalingsgedrag van automobilisten. Parkmobile wordt hiervoor jaarlijks gecontroleerd door een internationaal gerenommeerd accountantskantoor. Het onderhouden en hosten van een digitaal parkeersysteem is bovendien lager dan van traditionele systemen. Daarnaast is het innen van de girale betalingen voordeliger dan het legen van parkeerautomaten.

Integratie en implementatie


Mobiel parkeren van Parkmobile is eenvoudig te integreren in het bestaande parkeerbeleid
en (digitale) parkeersysteem.  De enige aanpassing is het toevoegen van zonenummers voor mobiel parkeren aan de al bestaande parkeerautomaten. De controle van de parkeerrechten vindt plaats via de database of door een directe koppeling met de centrale parkeerrechtendatabase van Parkmobile. Veelal kan dit eenvoudig worden gerealiseerd met behulp van bestaande handhaafapparatuur, zoals bijvoorbeeld die van Simac en Sigmax. Ook zijn er koppelingen mogelijk met de nieuwste handhavingmethodes zoals scanauto's en -scooters.

U vindt Parkmobile op standnummer 2.069 van Verkeer & Mobiliteit 2010.

Terug naar Homepage V&M 2010 >>>