Mobiel parkeren neemt vlucht rondom Rotterdam

woensdag 17 maart 2010
timer 2 min
Mobiel parkeren neemt vlucht rondom Rotterdam Mobiel parkeren was al mogelijk in Rotterdam en Schiedam en vanaf 2010 is de gemeente Oud Beijerland daar bijgekomen. Recentelijk kan ook in Vlaardingen via Park-line met de mobiele telefoon parkeergeld kan worden betaald.
Mobiel parkeren neemt vlucht rondom Rotterdam

 

Bellen of sms-en


Met bel- en sms-parkeren start en stopt de automobilist de parkeeractie eenvoudig via de mobiele telefoon. Bij aankomst belt of sms't de parkeerder met de dienst en geeft die het zonenummer van de parkeerautomaat door. Bij vertrek meldt de automobilist zich op dezelfde wijze weer af. Aan het eind van de maand rekent de automobilist de gemaakte parkeerkosten af via automatisch incasso of Credit Card. “Op deze manier hoeft de automobilist niet meer van te voren te bedenken hoe lang die gaat parkeren en is ongemak met te weinig gepast muntgeld en een lege chipknip verleden tijd”, aldus Tomas Novak van Park-line .

Grootste dekkingsgebied


Irene Pekhaar van de gemeente Vlaardingen: “In Rotterdam maken vele duizenden mensen gebruik van het systeem. Vanaf nu is het voor die mensen en de inwoners van onze gemeente ook mogelijk om met de mobiele telefoon in Vlaardingen te parkeren.” Met de toevoeging van Vlaardingen, en eerder Oud Beijerland, aan het verzorgingsgebied van Park-line ontstaat er nu in Zuid-Holland het grootste dekkingsgebied van Nederland waar automobilisten gebruik kunnen maken van mobiel parkeren. Zo kan er onder meer ook mobiel worden geparkeerd in Den Haag, Schiedam, Delft, Leiden en Scheveningen. Maar ook in gemeenten buiten Zuid-Holland kan de parkeerder terecht in bijvoorbeeld Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Enschede en Haarlem. Novak voegt hieraan toe, “Jaarlijks komen hier nieuwe gemeenten bij. We spreken dan ook met bijna alle gemeenten om mobiel parkeren op de agenda te zetten, net zo lang tot in heel Nederland mobiel geparkeerd kan worden.\"

Lees ook:

Parkeren met sms in achttien steden

Oost/Watergraafsmeer gaat over op kentekenparkeren