Mobiliteit binnen bedrijven onderzocht

vrijdag 27 augustus 2010
timer 2 min
Het Kenniscentrum Werk en Vervoer wil problemen rondom woon- en werkverkeer oplossen. Hiervoor wordt gezocht naar honderd ideeën waarin dit op een duurzame en vernieuwende manier wordt aangepakt. Het ministerie van V&W heeft subsidie beschikbaar gesteld om levensvatbare ideeën uit te voeren. 
Mobiliteit binnen bedrijven onderzocht

 

Onderzoek OR


Mede in dit kader heeft het Kenniscentrum in opdracht van het ministerie onderzoek verricht onder ondernemingsraden om te achterhalen in hoeverre zij hebben meegepraat over mobiliteit binnen hun bedrijf. Aan de hand van een vragenlijst werd bij OR-leden in verschillende branches de situatie in kaart gebracht. De meest vertegenwoordigde sectoren in de analyse zijn dienstverlening, zorg en onderwijs, industrie, techniek en bouw en overheid non-profit. De lijst is uiteindelijk door 678 leden ingevuld.

Conclusie


Uit het onderzoek valt te concluderen dat met name de branche vervoer en logistiek het minst vaak afspraken worden vastgelegd over woon-werkverkeer, zowel in de cao als met de ondernemingsraden. De sector dienstverlening daarentegen is het meest actief in maken van afspraken omtrent woon-werkverkeer en is de grootste voorstander van telewerken. Daartegenover staat dat er bij de bedrijven in het algemeen weinig wordt gesproken over het beperken van het aantal kilometers woon-werkverkeer. Het volledige rapport lezen? Klik dan hier.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>