Mobiliteit, veiligheid en slimme centrales als een dienst

donderdag 15 november 2018
timer 2 min
Het landelijke programma iCentrale presenteert de resultaten van publiek-private samenwerking tussen gemeenten, provincies, bedrijven en het ministerie van I&W tijdens de Vakbeurs Mobiliteit.

De afgelopen twee jaar hebben veertien private partijen en zes decentrale overheden gezamenlijk gewerkt aan het innoveren van stads- en wegbeheer.

 

De resultaten zijn nu landelijk beschikbaar, in de vorm van volwaardige private multi-domein iDiensten voor het:

- Bedienen en bewaken van tunnels

- Op afstand bedienen en bewaken van bruggen en sluizen

- Uitvoeren van operationeel en tactisch verkeersmanagement

- Uitvoeren van stadstoezicht en -beheer

- Organiseren van crowdmanagement en/of cameratoezicht

- Verzorgen van parkeerbeheer en -management    

 

In totaal omvat de uitkomst van het landelijke programma iCentrale circa 100 deliverables en producten, 10 landelijke CROW-standaards en 15 praktijkcases.

 

Hiermee kan de beoogde transitie worden gemaakt om de netwerkprestaties van stads- en wegbeheerders aanzienlijk te verbeteren en de structurele exploitatiekosten van centrale bediening in Nederland fors te reduceren.

Regisseur

Gemeenten, provincies en regio’s worden hierbij regisseur van beleid en uitvoering. In samenwerking met bedrijven worden gezamenlijk doelen gerealiseerd. Die rol vraagt om herijking van de positie, om het durven loslaten, zodat zowel talenten in huis als externe partners kunnen excelleren. Zo’n transitie gaat niet van de ene op de andere dag. Daarom kennen de iDiensten een stappenplan, waarbij de samenwerking groeit in logische stappen, afgestemd op het karakter van decentrale overheden.

 

Zien hoe iDiensten in de praktijk werken?

Bezoek stand 2.4.21 en onze presentaties de gehele dag in de Lindenzaal.

 

www.iCentrale.nl

www.MaasandMore.com

Stand 2.4.21