Mobiliteitsspel V5N4 bestrijdt fileproblematiek

vrijdag 15 april 2011
timer 2 min
Van5Naar4 (V5N4) is de nieuwe formule om de fileproblematiek te bestrijden en bij te dragen aan een duurzaam Nederland. Bedrijven geven hun imago daarmee een flinke impuls. De methode is simpel: van elke vijf werkdagen wordt voortaan één dag slimmer gereisd of gewerkt. 
Mobiliteitsspel V5N4 bestrijdt fileproblematiek

 

Interactief spel


V5N4 is een interactief spel waar werknemers kennis maken met alle aspecten van mobiliteitsmanagement. Ook worden ze op een sympathieke manier uitgedaagd om slimmer te reizen en te werken.

Reisgedrag bijhouden


Via een online serious game houden medewerkers dagelijks hun reisgedrag bij. Hoe slimmer ze reizen of werken, hoe meer punten ze verdienen. Ze worden hierbij aangemoedigd door Mobi, hun personal coach. Om mensen te stimuleren en het competitie-element voelbaar te maken, kunnen teams, afdelingen of vestigingen tégen elkaar spelen. Zo gaat V5N4 echt leven op de werkvloer. Naast diverse virtuele prijzen, maakt het winnende team ook kans op een echte prijs. Zo worden medewerkers niet alleen geïnformeerd over het nieuwe werken, maar ook geïnspireerd!

Waarom Van5Naar4?


Momenteel kost het fileleed de economie maar liefst 2,2 miljard euro per jaar. En dan hebben we het nog niet over de enorme aanslag die de uitlaatgassen hebben op het milieu en de volksgezondheid. V5N4 zorgt voor 20% minder autoverkeer in de spits, omdat de deelnemers slimmer reizen en werken.
 

Serious gaming


Deze vorm van 'serious gaming' draagt bij aan een bereikbaar Nederland en een duurzame bedrijfsvoering. De aanpak biedt echter meer: er kan fors worden bespaard op (reis)kosten, er ontstaat een betere balans tussen werk en privé, de productiviteit neemt toe en de parkeerproblematiek neemt af.

Strijd


Nadat V5N4 de afgelopen maanden uitgebreid is getest, is Mobi nu toe aan het echte werk! Inmiddels hebben vergaande gesprekken plaatsgevonden met diverse bedrijven die hun interesse hebben getoond. Binnenkort kan de (wed)strijd losbarsten; wie reist en werkt er nu werkelijk het slimst?!

Samenwerking


V5N4 is een gezamenlijk project van Kinky Lemon en DTV Consultants. De bouw van de applicatie is mede mogelijk gemaakt door Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Kijk voor meer informatie op www.van5naar4.nl.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>