Moderne fietsenstalling bij Martini Ziekenhuis Groningen

maandag 15 januari 2018
timer 2 min
Het voorplein van het Martini Ziekenhuis in Groningen is eind 2017 heringericht. Daarbij is een nieuwe fietsenstalling voor patiënten en bezoekers in gebruik genomen, die werd geleverd door Klaver Fietsparkeren

Op het gebied van fietsparkeren was het met name de uitdaging voor Klaver Fietsparkeren om de fietsenstalling integraal onderdeel te laten zijn van de omgeving. Om invulling te geven aan de wensen van de klant heeft het bedrijf de fietsenstalling van een duurzaam sedumdak voorzien en wordt ledverlichting gebruikt.


"Uiteraard zijn de eisen die wij stellen aan fietsparkeren: sociale veiligheid, goed aanbinden van de fiets aan de parkeervoorziening, en fietsparkeren door middel van voorvorkondersteuning. Die eisen hebben wij ook in dit project toegepast", aldus Gerben Hofsté, accountmanager bij Klaver Fietsparkeren.


De fietsenstalling overkapt met de T-Hide, voorzien van een duurzame sedumdakbedekking, biedt met het Krait-fietsparkeersysteem ruimte aan 450 fietsen. Het Viper-fietsparkeersysteem biedt nog eens plaats aan twintig fietsen met een krat. Daarnaast zijn twintig fietsplaatsen voorzien van een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

 

De herinrichting van het voorplein was een langgekoesterde wens van het ziekenhuis. Patiënten, bezoekers en medewerkers ervaarden de oude situatie als onoverzichtelijk. Het nieuwe voorplein biedt alle gebruikers goede en veilige toegang met de fiets, auto en het openbaar vervoer, waarbij groen, veilig en gastvrij kernwoorden zijn.