Movares Beste Werkgever 2010

woensdag 6 oktober 2010
timer 3 min
Begin september werden in het Muziekgebouw aan 't IJ de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2010 bekend gemaakt. Movares en Rijk Zwaan scoorden het hoogst op algemene tevredenheid en mogen zich een jaar lang de Beste Werkgevers van 2010 noemen.
Movares Beste Werkgever 2010

 

Vertrouwen


Volgens HR directeur Ad van Beek ligt vertrouwen aan de basis van het succes van Movares. Het advies- en ingenieursbureau is dit jaar de Beste Werkgever van bedrijven met meer dan 1000 medewerkers. “Wat me het meest heeft verrast, was de hoogte van de verschillende scores. Bij ons werkt een groep hoogopgeleide technici: het is hun tweede natuur om kritisch op zichzelf en op hun omgeving te zijn. Het kan immers altijd beter. Voor een aantal van hen zijn wij de eerste werkgever, dus zij hebben weinig vergelijkingsmateriaal. Zelf werkte ik bij meerdere bedrijven voordat ik bij Movares terecht kwam. Ik voelde me de eerste maanden als een soort Alice in Wonderland. 'Hebben jullie wel door wat voor een bijzonder bedrijf dit is?', vroeg ik onze directievoorzitter. Eigenlijk zijn de resultaten van dit onderzoek een prachtige bevestiging van wat we willen met Movares.”

Bewuste investeringen


De afgelopen jaren heeft het bedrijf bewust geïnvesteerd in technische en sociale innovatie. Van Beek: “Technische innovatie is vanzelfsprekend bij een ingenieursbureau, maar sociale innovatie niet. Voorheen lag de focus veel meer op de productiviteit. Dat was prima, we hadden tevreden medewerkers en financieel ging het ons goed. Er was dus eigenlijk geen noodzaak om te veranderen. Maar voor ons was dat juist hét moment om van Movares een écht bijzonder bedrijf te maken: van good to great noemen we dat. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn daarbij onze uitgangspunten.

Sociale innovatie


Zeventig procent van de aandelen van Movares is in handen van medewerkers. Dit betekent dat het bedrijf voor het merendeel eigendom is van de medewerkers en daardoor kijken ze op een andere manier naar de organisatie. “Wij zijn veel meer gericht op lange termijn denken en op 'jouw succes is mijn succes'. Sociale innovatie hoort daarbij”, aldus Van Beek. “De professionals die bij ons werken moet je niet te strak willen aansturen, die pakken hun eigen verantwoordelijkheid. Wij geloven in volwassen arbeidsrelaties op basis van gelijkwaardigheid. Een gezonde balans tussen de belangen van de medewerkers en die van het bedrijf. Wij merken dat onze mensen prima om kunnen gaan met de ruimte die ze krijgen en dat ze maatwerk willen in hun arbeidsvoorwaarden en contract.”

Het volledige interview, zoals het verscheen in de Beste Werkgevers gids 2010, is hier te downloaden.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>