NDW opent haar data voor prijsvraag

vrijdag 13 mei 2011
timer 2 min
NDW opent haar data voor prijsvraag NDW gaat op zoek naar innovatieve producten, diensten of maatregelen die gebruik maken van verkeersgegevens. Gegevens die nu al de basis zijn voor verkeersinformatie en verkeersmanagement, maar waarvoor waarschijnlijk nog veel meer slimme toepassingen te bedenken zijn.
NDW opent haar data voor prijsvraag

 

Nieuwe toepassing


Daarom roept NDW creatievelingen, verkeerskundigen en ontwikkelaars op om een nieuwe toepassing te bedenken en in te sturen. Het kan gaan om innovatieve toepassingen in verkeersmanagement en verkeersinformatie. Maar het is ook interessant om te zoeken naar toepassingen op nieuwe terreinen. Daar waar twee werelden bij elkaar komen, zoals de combinatie van verkeer met weer, met luchtkwaliteit, met openbaar vervoer of met recreatie.

Prijzen


Er zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs bedraagt € 2.000,-. De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op: het vernieuwende karakter, de te verwachten impact, de haalbaarheid van het idee en de professionaliteit van de uitwerking. De einddatum voor inzendingen is 31 augustus 2011. Op het NDW Jaarcongres worden de prijzen uitgereikt.

NDW werkt voor de prijsvraag samen Waag Society. Meer informatie over de prijsvraag vind je op www.ndw.nu/prijsvraag.

NDW


NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens) is een samenwerkingsverband waarin verschillende overheden intensief samenwerken aan de ontwikkeling van een realtime databank voor wegverkeersgegevens en aan een effectieve inzet van deze gegevens bij verkeersmanagement en verkeersinformatie.

Waag Society


Waag Society ontwikkelt creatieve technologie voor maatschappelijke innovatie. De stichting doet onderzoek, ontwikkelt concepten, pilots en prototypen en fungeert als intermediair tussen de kunsten, de wetenschap en de media. Hiertoe ontwikkelt het samenwerkingsvormen met partijen in de culturele, publieke en private sector.

 
 

Terug naar overzicht nieuws >>>