Nedap introduceert MACE tijdens IFSEC

woensdag 15 juni 2016
timer 2 min
Nedap Identification Systems introduceert een nieuw platform dat het mogelijk maakt smartphone te gebruiken als virtuele toegangspas. MACE is een platform dat bestaat uit readers, apps en een cloud-gebaseerde server. Gecombineerd worden die ingezet om personen te identificeren door het gebruik van smartphones. Tijdens IFSEC in Londen, dat van 21 tot en met 23 juni plaatsvindt, geeft Nedap een demonstratie van het 'MACE-platform.

MACE staat voor Mobile Access Control Entities. Met de introductie van dit platform speelt  Nedap in op de wereldwijde verschuiving van het gebruik van fysieke kaarten naar smartphones voor toegangscontrole. MACE ondersteunt Bluetooth, NFC en QR-codes om mensen met behulp van virtuele credentials, die in de MACE-app opgeslagen zijn, te identificeren. Deze app is vanaf IFSEC beschikbaar voor zowel iPhone als Android. QR-codes worden gebruikt als alternatief in situaties waarin het niet wenselijk of mogelijk is om draadloze communicatietechnologieën te gebruiken.


Het potentieel van smartphones

“MACE is een zeer waardevolle aanvulling op ons portfolio. Aangezien Nedap veel ervaring heeft in het ontwerpen en ontwikkelen van RFID-lezers voor de beveiligings- en parkeerindustrie is het een logische stap om onze partners te ondersteunen bij het benutten van het enorme potentieel van smartphones voor hun toegangscontrolesystemen. Onze readers, apps en cloud-gebaseerde dienst ondersteunen elk toegangscontrolesysteem en kunnen aan de basis staan van een gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve oplossing. We geloven dat we MACE samen met onze partners tot het beste smartphone identificatieplatform in de industrie kunnen maken,” zegt Maarten Mijwaart, General Manager van Nedap Identification Systems.


Ondersteunt elk toegangscontrolesysteem 

MACE kan worden gebruikt in combinatie met een toegangscontrolesysteem of een ander systeem dat de snelle identificatie van mensen mogelijk maakt, zoals een parkeermanagement- of registratiesysteem. Gebruikers behouden altijd volledige controle over hun smartphone en kunnen gemakkelijk Bluetooth of NFC-communicatie in- en uitschakelen. 


Nedap demonstreert haar nieuwe MACE-platform tijdens IFSEC in Londen (21-23 juni) bij stand E1450. Bezoek de MACE-landingspagina voor meer informatie.

Nedap introduceert MACE tijdens IFSEC