Nedap introduceert nieuwe generatie RFID readers

woensdag 3 juni 2015
timer 3 min
Nedap, expert op het gebied van voertuigidentificatie en detectietechnologieën, introduceert de TRANSIT Ultimate tijdens IFSEC 2015. Deze nieuwe langeafstand reader met semi-actieve transponders is de nieuwe generatie van Nedap's RFID-platform voor voertuig- en bestuurdersidentificatie. De TRANSIT Ultimate wordt gelanceerd tijdens IFSEC 2015, een internationaal platform voor innovatie en expertise in beveiliging, dat van 16 tot en met 18 juni in Londen plaatsvindt.

Met de lancering van de TRANSIT Ultimate speelt Nedap Identification Systems als toonaangevende specialist in het automatisch identificeren van voertuigen in op de groeiende vraag naar beveiligde toegangscontrole. Het is de opvolger van de TRANSIT Standard: na meer dan vijftien jaar de leidende reader voor voertuig- en bestuurdersidentificatie. Door middel van semi-actieve (2.45 GHz) RFID-technologie identificeert TRANSIT voertuigen en bestuurders op een afstand tot tien meter en met een snelheid tot 200 km/h.

 

Nieuwe en verbeterde functionaliteiten

TRANSIT Ultimate is specifiek ontworpen voor toegangscontrole van voertuigen in extreem beveiligde toepassingen en onder zware weersomstandigheden. Behalve het verbeterde design van zowel de industriële antenne als de behuizing, heeft de nieuwe TRANSIT Ultimate een tweede communicatiekanaal op 433 MHz dat een grotere bandbreedte voor communicatie tussen readers en transponders mogelijk maakt. Authenticatie van transponders gebaseerd op AES-encryptie helpt klonen en replay-aanvallen te voorkomen.


TRANSIT Ultimate biedt de volgende nieuwe en verbeterde functionaliteiten:

  • Geavanceerd antenne-design
  • Transponder-authenticatie gebaseerd op AES-encryptie
  • Semi-actieve RFID-technologie gebaseerd op twee frequenties (2.45 GHz en 433 MHz)
  • Geïntegreerd Squelch Upgrade Board voor het afstellen van de leesafstand
  • Configureerbare 3 kleuren LED-indicatie
  • USB Interface-communicatie met de reader
  • Tamper Switch detecteert wijzigingen door ongeautoriseerde personen
  • Bonnet-steun voor gemakkelijke installatie
"TRANSIT Ultimate is de passende opvolger van de TRANSIT Standard, die met succes is toegepast in duizenden applicaties wereldwijd. Elke dag worden miljoenen auto’s, taxi’s, bussen, vrachtwagens en andere voertuigen geïdentificeerd met onze RFID-technologie. In de nieuwe TRANSIT Ultimate hebben we alles wat goed is behouden. Daarnaast hebben we functionaliteiten toegevoegd om ervoor te zorgen dat TRANSIT dé technologie blijft voor onze partners voor alle toepassingen met hoge eisen als het gaat om leesafstand, beveiliging en configureerbaarheid”, zegt Maarten Mijwaart, General Manager van Nedap Identification Systems.
 

Slimme transponders en Boosters

Nedap voegt nieuwe transponders aan haar portfolio toe die deze authenticatie ondersteunen. Daarnaast zijn er nieuwe Boosters (transponder met een geïntegreerde paslezer) die smartcard-technologieën als HID, MIFARE en LEGIC ondersteunen. Zowel de bestuurder als het voertuig worden op deze manier geïdentificeerd. De nieuwe Boosters ondersteunen het schrijven van informatie op de toegangspas. Credits, offline toegangsrechten en andere vergunningen kunnen bijvoorbeeld dynamisch worden opgeslagen op de persoonlijke toegangspas wanneer een voertuig de beveiligde omgeving binnenkomt of verlaat.

 

Compatibiliteit en integratie

De TRANSIT Ultimate is geheel compatibel met bestaande TRANSIT-installaties. Een verscheidenheid van interfaces zorgt voor een naadloze en flexibele integratie in systemen van derden voor beveiliging, parkeren, logistieke en verkeerstoepassingen. Bezoek Nedap tijdens IFSEC 2015 op stand E1450 om meer te weten te komen over de TRANSIT Ultimate.