Nieuwe apparatuur verkeercentrales RWS

vrijdag 23 juli 2010
timer 2 min
Nieuw presentatiesysteem voor wegverkeercentrales RWS Rijkswaterstaat heeft een raamcontract gegund aan Inter Visual Systems voor nieuwe, duurzame beeldschermen in wegverkeerscentrales. De wegverkeersleiders van Midden- en Oost- Nederland, het Verkeerscentrum Nederland en het testcentrum TORO krijgen hiermee een nieuw presentatiesysteem.  
Nieuwe apparatuur verkeercentrales RWS

{igallery 66}

Nieuw presentatiesysteem voor verkeercentrales RWS

Rijkswaterstaat heeft een raamcontract gegund aan Inter Visual Systems voor nieuwe, duurzame beeldschermen in wegverkeerscentrales. De wegverkeersleiders van Midden- en Oost- Nederland, het Verkeerscentrum Nederland en het testcentrum TORO krijgen hiermee een nieuw presentatiesysteem.

Aanbesteding en installatie


Op 23 juni jl. heeft Gerdy Harteveld, Hoofd Ingenieur-Directeur (HID) Data-ICT-Dienst, een overeenkomst getekend met Inter Visual Systems. Rijkswaterstaat heeft op basis van functionele specificaties de markt benaderd. Criteria daarbij waren o.a. gebruiksgemak en duurzaamheid. Rijkswaterstaat heeft de aanbieding van Inter Visual Systems als Economisch Meest Voordelige Inschrijving ( EMVI) beoordeeld en opdracht gegeven voor het realiseren van dit project. De verkeersmanagement opleidingscentrale TORO wordt als eerste voorzien van nieuwe apparatuur. Medio september wordt begonnen met de installatie.

Verbeteringen huidige beeldschermen


Inter Visual Systems levert al jarenlang componenten voor de Verkeerscentrales van Rijkswaterstaat. Bij deze opdracht worden de werkplekken voorzien van LCD-schermen. Deze schermen hebben een hogere resolutie dan de bestaande beeldschermen, waardoor kleinere schermen volstaan. Bovendien geven de beeldschermen minder warmte af, zijn zij energiezuiniger en is de CO2-uitstoot geringer. Dit alles levert een positieve bijdrage aan het werkklimaat van de wegverkeersleiders en het milieu in algemene zin.

Terug naar overzicht nieuws >>>