Nieuwe parkeermogelijkheden op onbenutte plekken via Park N Go

dinsdag 24 mei 2011
timer 2 min
Parkeermogelijkheden met Park N Go APCOA Parking Nederland en FMT vastgoedbeheer lanceren een nieuw concept: Park N Go. Het idee erachter is het benutten van parkeergelegenheden bij leegstaande (kantoor)gebouwen, door er tijdelijke parkeervoorzieningen aan te brengen.
Nieuwe parkeermogelijkheden op onbenutte plekken via Park N Go

 

Succesformule


Het Park N Go concept biedt een oplossing voor het parkeerprobleem op populaire plekken in steden. Daarnaast kunnen eigenaren van leegstaande (kantoor)gebouwen door de tijdelijke parkeerplaatsen toch nog inkomsten genereren uit hun leegstaande objecten. Bovendien versterkt de aanwezigheid van een veelgebruikte parkeerplaats het tijdelijk beheer van het leegstaand pand, er is immers een voortdurende mobiliteit rond het pand.  De introductie van Park N Go dient verschillende belangen. Directeur Peter Raven van FMT vastgoedbeheer zegt hierover: “Met Park N Go wordt de (tijdelijke) leegstand van parkeerlocaties optimaal benut. De verhuurder haalt inkomsten uit leegstand en voor de gebruiker betekent het betaalbaar parkeren in bijvoorbeeld een centrumgebied. De negatieve gevolgen van leegstand worden zo voorkomen en er vindt duurzaam gebruik van de schaarse parkeerrruimte plaats.”

In de praktijk


Deze tijdelijke parkeerplaatsen zijn voor gebruikers voordeliger dan de reguliere parkeergarages en bieden extra parkeergelegenheid op plaatsen waar vaak een tekort is, zoals centrumgebieden. Het systeem werkt hetzelfde als een parkeergarage en betalen gebeurt via pin of creditcard. APCOA Parking Nederland en FMT vastgoedbeheer onderzoeken momenteel de mogelijkheid van het aanbieden van abonnementen op bepaalde plekken. Binnenkort gaat het eerste Park N Go concept van start.
 

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>