Noord-Holland stemt in met HOV Velsen

maandag 12 juli 2010
timer 2 min
Provinciale Staten hebben op 5 juli 2010 in meerderheid besloten in te stemmen met de financiële bijdrage van Noord-Holland aan de hoogwaardig openbaar vervoerverbinding in de gemeente Velsen. Dit maakt de weg vrij voor de aanleg van deze verbinding tussen Haarlem-Noord (Delftplein) en IJmuiden aan Zee. 
Noord-Holland stemt in met HOV Velsen


Realisatie tracé


De provincie en de gemeente Velsen starten nu de voorbereidingen voor de realisatie van het tracé. De planning is dat het project in 2015 is afgerond. De totale kosten van het project bedragen € 67,5 miljoen. Hiervan neemt de provincie het merendeel voor haar rekening. De gemeente Velsen draagt € 3 miljoen bij.


Communicatie omwonenden


De gemeenteraad van Velsen had al eerder een besluit genomen over haar financiële bijdrage. Nu de provincie het budget beschikbaar heeft gesteld, kan in delen gewerkt worden aan het tracé. De aanleg start in het najaar en bestaat uit tien deelprojecten. Hierbij zal veel aandacht zijn voor overleg en communicatie met direct aanwonenden.

Snelle en betrouwbare bus


De snelbus zal voor het grootste deel rijden over al bestaande wegen, waarbij aanpassingen gedaan worden om de bus voorrang en voortgang te geven. Op nieuwe wegen, bijvoorbeeld over het oude spoortracé in Driehuis en IJmuiden, zal de weg alleen berijdbaar zijn voor de snelbus. Met de nieuwe verbinding wordt de IJmond snel en betrouwbaar met openbaar vervoer bereikbaar. Dit draagt bij aan de economische groei van de regio.

Terug naar overzicht nieuws >>>