Noordelijke kórtings-, geen OV-chipkaart

woensdag 23 juni 2010
timer 2 min
Noordelijke kórtingskaart, geen OV-chipkaart De Groningse gedeputeerde Marc Jager van Verkeer en Vervoer pleit voor één kortingskaart voor het openbaar vervoer in de Noordelijke provincies, zodat reizigers niet meerdere kortingskaarten voor de verschillende vervoerders aan moeten schaffen. Van een aparte OV-chipkaart voor het Noorden is geen sprake.
Noordelijke kórtings-, geen OV-chipkaart


Misverstand OV-Chipkaart/kortingskaart


De laatste week is het misverstand ontstaan dat Jager een aparte OV-chipkaart voor het Noorden wilde introduceren. Dit meldde bijvoorbeeld Trouw, RTV Noord en de Telegraaf. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om een aparte OV-Chipkaart voor het Noorden in te voeren. Het nieuws betreft een kortingskaart of voordeelabonnement.

Eén gezamelijke kortingskaart


Iemand die geregeld tussen bijvoorbeeld Leeuwarden en Groningen reist en gebruik maakt van twee bussen en een trein, reist met drie vervoerders: Connexxion voor de bus in Friesland, Arriva voor de trein en Qbuzz voor de bus in Groningen. In plaats van diverse aparte kortingskaarten te moeten aanschaffen, zou het veel gemakkelijker zijn om één gezamenlijke kortingskaart voor het Noorden aan te kunnen bieden voor deze groep reizigers, vindt gedeputeerde Marc Jager.

OV-Chipkaart wel aanleiding


Dit najaar wordt in de drie noordelijke provincies de OV-Chipkaart ingevoerd. De huidige strippenkaart verdwijnt waarschijnlijk in de loop van volgend jaar. Gedeputeerde Jager wil de invoering van de OV-Chipkaart aangrijpen om samen met andere betrokkenen de mogelijkheden voor een gezamenlijke kortingskaart te onderzoeken.

Terug naar overzicht nieuws >>>