Noorderbrug is weer open: bordjes verloot

woensdag 29 augustus 2018
timer 2 min
Het Maastrichtse project Noorderbrugtracé is op ludieke wijze afgesloten. Het fietspad Noorderbrug was ruim 1,5 jaar onbereikbaar. De omleidingsborden werden verloot. In totaal mochten 38 van de 90 inzenders een bord in ontvangst nemen.

De tekst op de omleidingsborden was onder andere geschreven in Maastrichts dialect: op de borden stond ‘E brögkske um, wat ‘een brugje om’ betekent, schrijft Maastricht Bereikbaar. De fietsers moesten omfietsen om de originele route te kunnen vervolgen en kregen een heus compliment als ze de route voltooiden. De borden wekten veel positieve reacties bij passanten, zo is te lezen op de website van Maastricht Bereikbaar.

Een greep uit de reacties:
- “De borden, in us Mestreechs, toverden toch altijd een glimlach op mijn gezicht”
- “Tijdens mijn woon-werkverkeer per fiets kijk ik iedere dag op deze motivatiebordjes om mijn 9 km per fiets te overbruggen. Deze bordjes hebben hun werk voortreffelijk gedaan en mij zeker geïnspireerd en gemotiveerd om te voldoen aan de bereikbaarheid van Maastricht”
- “Na alle maanden door de stad te zijn gefietst kan ik mij verheugen op de fietsroute over de Noorderbrug. Ik zal de groen-witte bordjes missen, de 6 minuten extra reistijd niet”

Lees hier meer over het Noorderbrug-project. 

Foto: Belvedère Maastricht