NVC 2017: 20 papers geselecteerd voor presentatie

maandag 18 september 2017
timer 2 min
Voor het Nationaal verkeerskundecongres, dat op 1 en 2 november in Zwolle wordt georganiseerd, zijn zo'n vijftig papers ingediend. Uit de ingezonden bijdragen, heeft de Begeleidingscommissie twintig papers geselecteerd voor een presentatie op het congres.

Net als voorgaande jaren zijn er vanuit lokale, provinciale en rijksoverheden, adviesbureaus, kennisinstituten en andere onderdelen van de mobiliteitssector kennis- en ervaringspapers ingediend, evenals een aantal discussiepapers. Van de twintig geselecteerde papers zijn er liefst zeventien van een dermate onbetwist hoog niveau dat ze door de juryleden unaniem goedgekeurd werden.  

Vier thema's

De Begeleidingscommissie heeft de twintig geselecteerde kennis- en discussiepapers ingedeeld naar vier thema's die een goede indicatie geven van de actualiteiten van vandaag:

  •           De rol van de verkeerskundige
  •           De stad
  •           Gedrag
  •           ITS

U kiest vijf sessies

Naast het plenaire ochtendprogramma zijn er op het NVC-congres in de middag vijf parallelrondes van elk dertig minuten geprogrammeerd. Elk van de vier paper-thema's heeft een ‘eigen zaal'. Dit maakt het mogelijk om vijf sessies van één thema in één zaal te volgen. Uiteraard kan er tussentijds ook van zaal gewisseld worden om een sessie rond een ander thema bij te wonen.

Papers op de site

Nadat alle paper-indieners zijn geïnformeerd, worden alle papers gepubliceerd en de presentatiepapers geprogrammeerd op de website. Houdt daarvoor de website www.nationaalverkeerskundecongres.nl in de gaten.

De Begeleidingscommissie voor de Paperselectie in 2017.