OmniTRANS versie 5.1

dinsdag 15 december 2009
timer 1 min
OmniTRANS versie 5.1 OmniTRANS, een oorspronkelijk door Goudappel Coffeng ontwikkeld softwarepakket voor verkeersprognoses in Nederland, kent een nieuwe release. De nieuwste versie 5.1 bevat tal van vernieuwingen om deze prognoses betrouwbaar en goed onderbouwd uit te voeren.  
OmniTRANS versie 5.1

Hoge eisen


De eisen die gesteld worden aan verkeersprognoses worden steeds hoger. De introductie van bijvoorbeeld rekeningrijden vraagt een gedegen modellering van de effecten die verwacht kunnen worden. Wat is het effect op de files? Wat zijn de kosten voor de automobilist? Wat is het effect op het openbaar vervoer? Moeten er meer Park & Ride stations komen? Met OmniTRANS kunnen dergelijke prognoses betrouwbaar worden gemaakt.


Verkeersmodellering


Versie 5.1 maakt gebruik van de nieuwste technieken waardoor dit proces transparant en verantwoord uitgevoerd kan worden. De door OmniTRANS geïntroduceerde concepten, zoals geïntegreerd projectmanagement, dynamische toedelingen, multi-modale netwerken en open-source scripting, worden wereldwijd meer en meer de standaard. Met de software wordt Verkeersmodellering bereikbaar voor een grote groep professionele gebruikers; van onderzoekers tot gespecialiseerde modelbouwers en van ambtenaren bij kleine gemeentes tot beleidsmakers op nationaal niveau.

OmniTRANS wordt al toegepast in diverse grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, West-Londen, Dublin, Rome, Brisbane en Sydney. Een demo versie is beschikbaar op www.omnitrans.nl.