Omvangrijke opdracht Erdi Verkeerstechniek in Den Haag

vrijdag 6 november 2009
timer 2 min
Erdi Verkeerstechniek is op dit moment in de hofstad bezig met een grootschalige opdracht. Deze bestaat uit het leveren, plaatsen en bedrijfsklaar opleveren van 16 selectieve afsluitingen in de binnenstad. Op de diverse locaties worden hydraulisch verzinkbare palen (Vezips) en Flexhekken geplaatst ten behoeve van het autoluw maken van de binnenstad.
\"\"

Kwaliteitsverbeteringen


Met het huidige verkeerscirculatieplan wil de gemeente Den Haag onder andere de luchtkwaliteit en de verblijfskwaliteit van fietsers en voetgangers in de stad verbeteren. Daarnaast moet de binnenstad goed bereikbaar blijven voor autoverkeer. Het autoluw maken van de binnenstad zorgt voor deze gewenste kwaliteitsverbeteringen.

Innovaties

De nieuw geplaatste Vezips zijn uitgevoerd met zelfontwikkeld hydraulic-pack, dat wil zeggen dat het aggregaat in de installatie is verwerkt (alles-in-één). Voorheen zat het hydro-aggregaat nog in de besturingskast maar bij de nieuwe versie Vezips zit deze in het paaldeel. De besturingskasten die bij dit project worden gebruikt zijn tevens onder maaiveld geplaatst.
Om de attentiewaarde te vergroten voor voetgangers, (brom)fietsers etc. is er extra LED-verlichting op de top van de verzinkbare palen geplaatst. De constructies van de afsluitingen zijn zo samengesteld dat het materiaal altijd geschikt blijft voor hergebruik.

Bestaande systemen

Alle nieuwe installaties worden aangesloten op het bestaande Centraal Management Systeem (CMS) en het Toegangbeheerssysteem (TBS). Dit zijn complete systemen om beweegbare afsluitingen te kunnen bedienen en te monitoren. Daarnaast worden de installaties gereed gemaakt voor videobewaking.

Oplevering

De opdracht voor het realiseren van 16 nieuwe installaties is in juli aan Erdi verleend. Het binnenhalen van opdracht is van meerwaarde voor de gehele organisatie. De verschillende Erdi bedrijven werken namelijk allemaal mee aan deze complexe opdracht. De oplevering staat medio november gepland en de komende weken is Erdi dan ook veelvuldig zichtbaar in het centrum van Den Haag.

De eerste vezip is op 20 oktober officieel in de grond gezakt en dit was dan ook het startschot voor het nieuwe verkeerscirculatieplan van de gemeente Den Haag.

Na oplevering heeft Erdi ruim 70 selectieve afsluitingen staan in Den Haag. Deze gemeente was één van de eerste steden in Nederland die werkten met een verkeerscirculatieplan en waar stadsafsluitingen werden geplaatst om het verkeer te geleiden.
Erdi Verkeerstechniek is specialist in het autoluw maken van stadscentra, winkelgebieden, busbanen en sluipwegen. De installaties worden in eigen beheer ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd. Voor het onderhouden van de installaties heeft Erdi een eigen 24-uurs servicedienst.
\"\"
mobiliteitsplatform artikel