Ondergrondse parkeergarage Amsterdam-West geopend

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Ondergrondse parkeergarage Amsterdam-West In stadsdeel Amsterdam-West heeft de wethouder onlangs het opnieuw ingerichte Van Beuningenplein met ondergrondse parkeergarage geopend. In de parkeergarage is plek voor 200 auto's voor buurtbewoners. Daarboven is een parkachtige ruimte met veel groen, faciliteiten voor sport, rustplekken en speelgelegenheid voor jonge kinderen gerealiseerd.
Ondergrondse parkeergarage Amsterdam-West geopend

 

Parkeren tijdens de bouw


Dankzij een compacte inrichting van de bouwlocatie konden de bewoners aan het Van Beuningenplein tijdens de bouw hun auto rond het plein parkeren. Slechts vier parkeerplaatsen kwamen te vervallen. Met Ballast Nedam was afgesproken dat de medewerkers zo veel mogelijk buiten de buurt parkeren.

Teruggegeven aan de buurt


Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de uitwerking van het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de ondergrondse parkeergarage en de buitenkant van alle nieuwe gebouwen op het plein. De garage bestaat uit twee verdiepingen en biedt ruimte aan 200 auto's voor vergunninghouders uit de buurt. Hiermee worden de parkeerplaatsen, die de afgelopen jaren door de herprofilering van de Staatsliedenbuurt zijn opgeheven, gecompenseerd en draagt stadsdeel West op een bijzondere manier bij aan de realisatie van een autoluwe stad. Wethouder Dirk de Jager: “Ik ben enorm trots op het resultaat dat we hier met elkaar geboekt hebben. Wij hebben het plein weer teruggegeven aan de buurt. Door de ondergrondse buurtgarage is de omgeving ook prettiger geworden doordat de auto niet meer zo prominent het straatbeeld bepaalt”.

Parkeerfonds


De aanleg van zowel de garage als het parkplein is betaald uit het parkeerfonds. De buurt krijgt met deze investering parkeerruimte én leefkwaliteit terug voor het parkeergeld dat in de afgelopen jaren is betaald.
 

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>