Opleiding parkeermanagement van start

maandag 13 december 2010
timer 2 min
Opleiding parkeermanagement 29 maart van start Parkeermanagement vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Scobe en Spark voorzien hierin met de nieuwe opleiding Parkeermanagement. Afgestemd op de specifieke behoeften van parkeermanagers, beleidsmedewerkers, architecten, stedenbouwers en facilitair managers.
Opleiding parkeermanagement van start


Over beleid, ontwikkeling, exploitatie en beheer


Maar ook voor ontwikkelingsmanagers, gebiedsmanagers, plan- en vastgoedeconomen is de opleiding interessant.  Parkeren gaat over veel zaken. Het raakt economische, ruimtelijke, juridische en maatschappelijke belangen. Die diversiteit maakt van parkeermanagement een complex en boeiend beleidsterrein. Parkeermanagers hebben nogal wat te doen: parkeeroverlast voorkomen, ondernemers en burgers goede bereikbaarheid bieden en parkeervoorzieningen financieel rendabel maken of houden. De oplossing: ontwikkel een strategie die zorgt voor financieel en maatschappelijk rendement en een beheersbare parkeersituatie. En voer die strategie vervolgens uit. Om dat voor elkaar te krijgen is kennis nodig over parkeerbeleid, het ontwikkelen van parkeervoorzieningen en de exploitatie en beheer van die voorzieningen.

De hele opleiding, één of meerdere masterclasses


Voor parkeermanagers biedt de opleiding een compleet overzicht van vakinhoudelijke kennis, vaardigheden en praktijkcases. Nieuw verworven kennis wordt door middel van competentieworkshops en cases direct vertaald naar de praktijk. De cursisten krijgen kennis van het parkeervak en leren hun kennis overtuigend in te zetten. Voor sommige cursisten is de complete opleiding een beetje teveel van het goede. Bijvoorbeeld omdat ze de kennis van sommige modules al beheersen. Of die kennis helemaal niet nodig hebben. Zij kunnen kiezen voor één masterclass of een module.

De opleiding in grote lijnen


In de zeven maanden durende opleiding zijn dertien vakinhoudelijke masterclasses opgenomen op het gebied van parkeerbeleid, ontwikkelen van een parkeervoorziening en exploitatie en beheer van parkeervoorzieningen. Wie succesvol wil zijn als parkeermanager, heeft aan vakkennis alleen niet genoeg. Daarom wordt in de opleiding veel aandacht geschonken aan het ontwikkelen van onder meer adviesvaardigheden.

Beroepsexperts


De opleiding wordt verzorgd door ervaren beroepsexperts van publieke en private organisaties. De groepen zijn klein zodat er veel ruimte is voor communicatie met de docent en met elkaar. De cursisten bouwen zo ook nog eens een nuttig netwerk op. Deelnemers die de hele opleiding inclusief de uitwerking van praktijkcases met goed gevolg hebben afgerond, ontvangen een certificaat.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>