Opleidingen parkeren van start

maandag 22 november 2010
timer 2 min
De wereld van het parkeren wordt steeds complexer en gaat steeds meer, vooral ook kleinere, gemeenten aan. Welke locaties zijn geschikt om te parkeren? Waar moet je allemaal rekening mee houden en welke afdelingen zijn daarbij betrokken? 
Opleidingen parkeren van start

 

Regierol


Hoe moet dit binnen en tussen afdelingen worden afgestemd? Allemaal vragen waar degenen die met parkeren te maken hebben, mee worden geconfronteerd. Degene die het parkeren coördineert heeft een regierol. Hij heeft daarbij sterke hands-on ervaring nodig, een groot inlevingsvermogen in de verschillende partijen en een goede antenne voor beleidsmatige vragen. Hier zijn verschillende opleidingen voor in het leven geroepen:
 

Opleiding parkeermanager (post-hbo)


De parkeermanager heeft van parkeerbeleid tot en met de uitvoering de touwtjes in handen. Hierbij volstaat alleen kennis op hoofdlijnen niet. Naast de noodzakelijke, inhoudelijke parkeerkennis zijn vaardigheden nodig om optimaal van de markt te kunnen profiteren en in- en externen goed aan te kunnen sturen. In de opleiding parkeermanager wordt op alle facetten van parkeren ingegaan: van beleid tot coördinatie, van ontwerp tot exploitatie en van het schrijven van plannen tot het implementeren ervan.

Opleiding medewerker parkeren (mbo/kort-hbo)


De medewerker parkeren ondersteunt bij het vormgeven en operationaliseren van parkeerbeleid. Daarnaast coördineert hij uitvoering, handhaving en beheer tussen en binnen afdelingen en organisaties, zowel in- als extern. Naast de noodzakelijke, inhoudelijke parkeerkennis zijn vaardigheden nodig om optimaal van de markt te kunnen profiteren en in- en externen goed aan te kunnen sturen.
De mbo/kort-hbo opleiding medewerker parkeren is in ontwikkeling en wordt in het najaar van 2011 aangeboden.

Samenwerking


Deze opleidingen zijn samen met het werkveld ontwikkeld en worden aangeboden door het CROW en DTV Consultants, in nauwe samenwerking met de VEXPAN. Na afloop ontvangen deelnemers een erkend diploma met cijferlijst.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>