Oplossing voor gladheidbestrijding

dinsdag 29 maart 2011
timer 2 min
Het elektrisch verwarmen van wegdekken van hellingbanen, buitentrappen, bordessen en laad/losperrons is de meest effectieve oplossing voor het bestrijden van gladheid door sneeuw en ijsvorming. Fortecs is al meer dan 16 jaar gespecialiseerd in het leveren en installeren van deze systemen.
Oplossing voor gladheidbestrijding

 

Intelligente besturing


De nieuwste besturingsgeneratie kan met een lager installatievermogen optimale veiligheid garanderen. Alleen als er sprake is van een combinatie van luchtvochtigheid en temperatuur die gladheid tot gevolg heeft, wordt de verwarming ingeschakeld. Deze intelligente manier van meting draagt actief bij aan het effectief energiezuinige gebruik. Uiteraard vraagt elektrische wegdekverwarming deskundigheid met betrekking tot het meten van vocht in combinatie met de temperatuur. Deze twee elementen zijn namelijk bepalend voor ijsvorming. De sensor/thermostaat wordt door Fortecs dan ook met grote precisie ingeregeld.


Wegdekverwarming


FREEWAY* wegdekverwarming van Fortecs kan op verschillende manieren worden aangelegd, in een wegdek van beton waarop later nog eventueel een afwerkvloer komt. (giet)asfalt, of een wegdek van kunststof mortel afgewerkt met een epoxylaag.

Snel terugverdiend


De investering is snel terugverdiend; niet alleen door de relatief lage installatiekosten, maar ook vanwege het minimale energiegebruik, de duurzaamheid, veiligheid en de lage storingsgevoeligheid. Bovendien gaan verwarmde wegdekken aanzienlijk langer mee; minder slijtage en dus kan renovatie langer worden uitgesteld.
 

Terug naar overzicht producten >>>