Opnieuw onderzoek naar Rotterdamse blunderput

donderdag 18 maart 2010
timer 1 min
Opnieuw onderzoek naar 'blunderput' Er komt een (vervolg)onderzoek naar de bouw van de Museumparkgarage in Rotterdam, ook wel de Blunderput genoemd. Het onderzoeksbureau Policy Research Corporation in Rotterdam presenteerde al een kritisch onderzoek naar aanleiding van de meest recente kostenstijging.
Opnieuw onderzoek naar Rotterdamse blunderput


Kostenoverschrijding


De nieuwe gemeenteraad gaat invulling geven aan het onderzoek. Eind vorig jaar maakte verantwoordelijk wethouder Hans Vervat bekend dat de parkeergarage circa 5 miljoen euro duurder uitpakt. De extra kosten werden veroorzaakt doordat aanpassingen en versterkingen nodig bleken in de bouwconstructie. Het is niet de eerste keer dat de geschatte kosten werden overschreden. Aanvankelijk waren de kosten geraamd op 54 miljoen euro, maar in 2007 was dat bedrag al verdubbeld.

Gemeenteraad


Een raadsenquête bracht verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu toen aan het wankelen, maar ze mocht uiteindelijk blijven. De VVD stapte later uit het college, Vervat volgde Baljeu op. Hij nam in de afgelopen maanden een aantal maatregelen om het project in goede banen te leiden en andere bouwprojecten strenger te controleren.

Lees ook: 

Onderzoeksrapport: Fout op fout bij Blunderput

Parkeergarage 'De Blunderput' opnieuw duurder