Orange Power Systems lanceert oplaadpaaltje

dinsdag 25 september 2018
timer 2 min
Het Vughtse bedrijf Orange Power Systems lanceert op de Vakbeurs Openbare Ruimte, die op 26 en 27 september gehouden wordt in de Jaarbeurs te Utrecht, het oplaadpaaltje. Het paaltje vertoont sterke gelijkenissen met het bekende 'Amsterdammertje', al ontbreken de bekende drie kruisen.

Dat is geen toeval, vertelt Robert Haring, directeur van Orange Power Systems. “Het Amsterdammertje met de drie kruisen is een beschermd object. Bovendien heeft het nog een voordeel, want daardoor is het ook in andere steden prima te gebruiken. Met bovendien vaak een andere naam, want ik begrijp wel dat ik marketingtechnisch in Rotterdam geen ‘Amsterdammertjes’ moet gaan verkopen.”

 

Haring, die in maart 2017 in Terneuzen met een ander bedrijf, Ecopoles, ook al de eerste oplaadlichtmast lanceerde, komt met het oplaadpaaltje, omdat de wildgroei aan openbare laadpunten vaak als verstorend voor het - al dan niet historische -  straatbeeld wordt gezien. Orange Power Systems heeft daarom het oplaadpunt verwerkt in een oplaadpaaltje, dat prima in een binnenstad als Amsterdam zou passen. Haring ziet de hoofdstad als interessante markt: “De stad heeft zo’n kleine 800 laadpunten, alsmede zo’n 38.000 Amsterdammertjes, ruim voldoende om aan de  toenemende vraag  voor laadkasten  te voldoen.”

 

De kosten voor zes paaltjes en een bijbehorende kast met alle elektronica zijn 15.000 euro.

 

Op de Vakbeurs Openbare Ruimte vindt u Orange Power Systems op stand 3.05.09.